Будь чесним перед державою. У Рівному закликають підприємців платити податки та офіційно працевлаштовувати робітників. Нагадаємо, з 10 лютого фахівці Держпраці проводять інспекційні відвідування у закладах торгівлі, громадського харчування, щодо легалізації робочих місць.

Інспектори Держпраці продовжують перевірки закладів, які працюють у сфері торгівлі, послуг, громадського харчування та тимчасового розміщення. За нелегального робітника підприємці сплачуватимуть - штраф. За одного не працевлаштованого доведеться заплатити 47 тисяч гривень.

З понеділка у нас триває інспекційна компанія стосовно перевірки у вказаному сегменті економіки. Питання, які досліджуються в ході проведення перевірок - перше, що перевіряється оформлення трудових відносин, - каже начальник управління Держпраці у Рівне нській області Юрій Наконечний.

На Рівне нщині з 27 січня по 3 лютого провели інформаційно-роз'яснювальну роботу більше ніж на 300-от суб'єктах підприємницької діяльності.

За минулий рік було проведено більше 35 засідань комісій, де більше ніж 400 керівників підприємств, які мали проблеми по заборгованості заробітної плати ми провели із ними відповідну роботу і десь до 1000 людей було офіційно працевлаштовано, - розповідає заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук.

До слова, значна частина місцевих надходжень залежить від сплати податків на доходи фізичних осіб.

Все що стосується податків десь сходиться на нашій асоціації. Ми ведемо постійний діалог, як з бізнесом з іншого боку із фіскальними органами. В процесі того діалогу виникають одні і ті ж самі питання. Не всі суб'єкти підприємницької діяльності ведуть добросовісний бізнес. Особливо це стосується сфери обслуговування, торгівлі та надання послу, - каже голова територіального відділення АППУ в Рівне нській області Маріан Года.

Інспекційні відвідування відбуватимуться і далі по всій території Рівне нської області. Працівники Держпраці нагадують підприємцям бути свідомими та укладати трудовий договір із робітниками.

Дивіться також"Забувають як маму звати": як реагують працівники на перевірку Держпраці?