Не їм м'яса, бо не хочеться. Сьогодні, близько 1 млрд населення по всьому світу - вегетаріанці. Однак чи безпечний такий вид харчування? І чи можна відмовитись від м'яса та на що його замінити, дивіться далі.

Сьогодні вегетаріанство — це не просто дієта, а стиль життя і специфічна ідеологія яка стала популярна у всьому світі. В Україні ж вегетаріанство набирає все більшої популярності. І якщо 2 роки тому це було 10% населення країни, то зараз рослинного харчування дотримується все більше не тільки молоді, а й людей старшого віку.

Взагалі є дуже багато різноманітних причин, чому люди переходять на вегетаріанство. Я в свою чергу включила всі ці причини. Перше - це звичайно , основний такий важіль - перегляд фільму "Домініон", де розповідається про те, де, в яких умовах, як вирощуються тварини. Тобто, моє уявлення про мясо, яке лежить на прилавку з мільярдами поживних речовин, воно абсолютно змінилось. Також, це спорт - я хотіла відновлюватися швидше. Тобто рослинна їжа перетравлюється набагато швидше і я відчуваю себе легше, - говорить вегетаріанка Валентина Якубовська.

Дієтологи ж радять не зловживати вегетаріанством та підходити до нього відповідально. М'ясо замінити бобовими, однак не виключати з раціону молочні продукти та яйця.

Якщо сказати скоріше про причини медичні то ці люди вважають що вегетаріанство дуже корисне, воно призводить до оздоровлення організму, до профілактики захворювань і дещо вони, дійсно таки, праві тому, що вегетаріанці рідко хворіють гіпертонічними хворобами, серцево - судинними захворюваннями, цукровим діабетом 2 типу. Але, на жаль, у них є безліч інших проблем, тому що якщо люди харчуються тільки рослинною їжею вони не отримують достатню кількість білків і особливо незамінних амінокислот які ми отримуємо з тваринних білків, - розповідає лікар-гастроентеролог, дієтолог Наталія Шумлянська.

Ми запитали рівнян, чи готові, а головне чи хочуть вони відмовитись від м'яса та стати вегетаріанцями.

Чесно, до вегетаріанства я ставлюсь добре. тому що ми знаємо у нас в світі є різні люди і різні національності, і різні навіть харчові та релігійні уподобання, але напевно я б не стала вегетаріанцем.

Переходити на вегетаріанство потрібно поступово, однак не раніше 25-ти років - каже дієтолог. Дітям ж такий спосіб харчування не радить. Адже для повноцінного розвитку необхідне тваринне м'ясо та білки що у ньому знаходяться.

 Читайте також: лікування нирок пшоном