Відкритий урок пам'яті відбувся сьогодні, 12 лютого у Рівному біля пам'ятника Климу Савуру. Він відомий командир "УПА-Північ", який відіграв значну роль в розбудові повстанської армії на Поліссі та Волині. З дня загибелі якого сьогодні минає 75 років. Клим Савур загинув у нерівному бою з військами НКВС селища Оржів.

Дмитро Клячківський, більше відомий як Клим Савур - видатний командир "УПА-Північ", який загинув у бою з військовими НКВС.

Дмитро Клячівський дуже багато зусиль прикладав для того, щоб люди зрозуміли, що дві системи у Другій світовій війні зустрілися - це радянська і гітлерівська, які ставили одну мету, і одні, і інші хотіли поневолити, і поневолювали інші народи. Тому він, як представник українського народу відстоював саме ідею українства. Тому, що все таки ми повинні мати свою землю, повинні мати свою державність і він за це і боровся, - розповідає голова товариства «Просвіта» Катерина Сичик.

Біля пам'ятника, у 75-ту річницю з дня загибелі головного командира УПА зібралися чимало небайдужих рівнян.

Усі присутні могли почути урок пам'яті , поезію та музичну композицію про Клима Савура. Також, усі присутні вшанували пам'ять полковника УПА хвилиною мовчання.  

Читайте також: у  Рівному вшанували 75-річницю з дня загибелі Клима Савури