Напевно, одна з найголовніших неприємностей, з якою стикається кожен житель мегаполісу - головний біль. У будь-який момент може запульсувати в скронях і день,вечір можна вважати зіпсованим, якщо у вас немає з собою ліків.

Мігрень

Вам знайомий пульсуючий біль, що накочує нападами? Людині стають неприємні гучні звуки, яскраве світло, іноді мігрень супроводжується нудотою. Як підрахували фахівці, з мігренню стикаються найчастіше жінки - 5% світового населення. Проблему мігрені вирішити повністю неможливо, проте цілком реально купірувати її прояви.

Біль від перенапруги

Робота в постійному стресі, галасливе місто, сварки в родині і з друзями призводять до хронічних болів, яку фахівці називають тензіонною. Виникає відчуття стиснення голови, напруга в лобі, з якими людина нічого не може зробити. Як правило, напад триває близько півгодини і проявляється вечорами, як раз в кінці напруженого дня. Зазвичай з болем легко впоратися за допомогою ліків, проте психологи рекомендують підібрати фізичну активність, спрямовану на розслаблення організму, наприклад, йога або сеанси в басейні.

Пучкова біль

Наступний вид головного болю в більшій мірі властива чоловікам. Фахівці називають її «чоловічою мігренню». Найчастіше вона виникає в бічній частині голови і триває досить довго. Деякі відзначають почервоніння очей і закладеність носа, але це відбувається не занадто часто. Точна причина виникнення болю не встановлена, проте її походження з великою ймовірністю пов'язане з порушеннями в роботі судинної системи. Симптоми знімаються звичайними знеболюючими.

Нетипові головні болі

Цей тип не пов'язаний зі структурним ураженням, до нього належать:

  • Ідіопатичний головний біль. Різкий біль, який припиняється приблизно через кілька секунд.
  • Біль від сильного переохолодження.
  • Біль через підвищену сексуальну активність.

Як правило, всі болі, зазначені вище, проходять після того, як буде усунутий фактор,який викликає їх появу, так що додаткова терапія в цьому випадку не потрібна.

Головний біль, пов'язаний з отриманням організму дози токсинів

Одним з найяскравіших прикладів - похмільний синдром. Організм вимагає нової дози алкоголю, через що виникає біль, через що голова стає «важкою». Для вирішення проблеми рекомендується підібрати спеціальний засіб в аптеці, попередньо проконсультувавшись з фармацевтом.