Готувати страви у мультиварці є досить популярними, однак не всі продукти можна в ній готувати. Які ж саме продукти краще готувати у традиційний спосіб, читайте далі.

Попкорн

Максимальна температура в більшості мультиварок не перевищує 175 °C, а для попкорну потрібно як мінімум 200 °C. Тому повітряну кукурудзу краще готувати в сковороді або мікрохвильовій печі.

Делікатні й заморожені овочі

Ніжні овочі — шпинат, томати, спаржа, зелений горошок — не підходять для мультиварки, тому, що надмірно переварюються і перетворюються в неапетитну кашку. Не підходять для мультиварки й заморожені овочі — вони знижують температуру приготування, тому результат може вийти не таким, як треба.

Рум'яна випічка

Якщо ви хочете отримати пиріг або кекс з рум'яною скоринкою, то мультиварка — не найкращий вибір. У приладі нагрів йде знизу, приготування відбувається в замкнутому, але дуже маленькому просторі, при нестачі вентиляції, до того ж на кришці накопичується конденсат, — в результаті тісто виходить вологим, «вареним». Крім того, чаша мультиварки занадто мала: 10 пиріжків впритул ще помістяться, але не більше, а цього замало для великої родини.

Безе

Примхливий французький десерт в мультиварці — не вийде. Безе має випікатися при низькій температурі в сухій атмосфері. В мультиварці волого, тому ласощі не будуть таким хрусткими, як в духовій шафі.

Страви з вином

Вино збагачує аромат страв, але тільки якщо ви готуєте на плиті. В мультиварці алкоголь не випаровується, тому спирт може просочити їжу, і її запах і смак будуть безнадійно зіпсовані.

Млинці

Акуратно підчепити млинець і перевернути в глибокій чаші мультиварки — нездійсненне завдання. Тому млинці зручніше смажити «по старинці» — в улюбленій чавунній або тефлоновій сковороді.

Молочні каші

Режим «Каша» в мультиварках розрахований на приготування на воді. Молоко при закипанні неодмінно почне «тікати» через клапан, після чого мультиварку доведеться довго відмивати. Деякі моделі забезпечені спеціальним режимом «Молочна каша», однак при цьому час приготування значно збільшується — до години. Якщо ви нікуди не поспішаєте, це не проблема, але якщо ви не готові чекати сніданок так довго, радимо скористатися каструлею і плитою.

Картопля фрі

Обсмажування страв в киплячій олії відбувається при 227 °С. Таку температуру не в змозі забезпечити навіть мультиварка потужністю 1000 Вт, не кажучи вже про менш потужні прилади. Звичайно, картопля підсмажиться в олії й при нижчій потужності, але це буде зовсім не той класичний фритюр, коли палички виходять хрусткими зовні та ніжними всередині. 

Джерело.