фото ілюстративне
Рівненські боржники тепер не можуть виїхати за кордон, доки не розрахуються за послуги теплопостачання. Усе через критично високий рівень заборгованості, яка перетнула позначку 100 мільйонів гривень.

 За заявами Рівне теплоенерго, такі обмеження накладає на них виконавча служба: за статистикою, не платять переважно небідні люди. У списку вже десятки рівнян. А це ставить під загрозу теплопостачання цілого міста, повідомляє Урядовий Кур'єр.

Боротьбу з боржниками тепловики розпочали від початку опалювального сезону. Спочатку попередили їх, а потім стали відключати квартири від тепла. А де такої змоги не було, заарештували квартиру, адже борг там сягнув 90 тисяч гривень. Хтось розрахувався одразу, хтось реструктуризував борги. Однак вони, наче грудка снігу, утворилися знову. Отож і вдаються тепловики до всіх можливих заходів впливу.

До слова, за грудень рівняни отримали на 20% нижчі суми у квитанціях, як рекомендує постанова Кабміну №1082. Однак, зазначають у Рівне теплоенерго, це прямі збитки підприємства — 11 мільйонів гривень, адже тарифи на транспортування газу, електроенергію та воду, з яких теж формується тариф, не змінилися. А мінімальна заробітна плата, навпаки, виросла. Тому офіційно звернулися до міської ради та облдержадміністрації із проханням відшкодувати не покриті тарифом збитки.

 Читайте також: Депутати Рівне ради проти тарифу на транспортування палива