фото ілюстративне
Ставку рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину знизили до 10%. А до кінця поточного року вартість обіцяють зменшити ще більше.

 Такий законопроект Верховна Рада схвалила у другому читанні 4 лютого.

«Верховна рада продовжує заохочувати старателів та промисловців до законного видобутку бурштину. Сплачуй менше, заробляй більше - хіба це не мотивує до законної діяльності? Легалізація видобутку сонячного каміння співпадає і з нашим баченням розвитку Рівне нщини. Тобто створення території рівних можливостей, де всі платять податки та розвиваються у рівних конкурентних умовах. Розраховую, що чесні і прозорі «правила гри» у цій діяльності стануть дороговказом для кожного старателя», - зазначив голова Рівне нської ОДА Віталій Коваль.

Законодавці впевнені, що такий легальний видобуток дозволить більш краще слідкувати за дотриманням екологічних норм на Поліссі. А законний видобуток повинен бути економічно привабливим та безпечним для довкілля.

До слова, у Верховній Раді обіцяють що до кінця 2020 року за видобуток потрібно буде платити не 10% вартості бурштину, а 5%. До кінця 2021 року рента становитиме 8%.

Читайте також: "Як лобом об стіну"- села не хочуть, а Рівне не просить їх в ОТГ