На виконання доручення Прем’єр-міністра України з метою підвищення рівня пожежної та техногенної безпеки на об’єктах соціальної сфери з масовим перебуванням людей з 16 грудня 2019 року на території області проводяться позапланові перевірки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей – дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров’я та соціального захисту, державних об’єктів критичної та транспортної інфраструктури, у тому числі торговельно-розважальних закладів.

Всього на території Рівне нської області перевіркам підлягає 1098 об'єктів, з яких 24 професійно-технічних навчальних закладів, 29 вищих навчальних закладів, 5 гуртожитків, 54 установи охорони здоров’я, 32 установи соціального захисту, 13 державних об’єктів критичної та транспортної інфраструктури, 6 торговельно-розважальних закладів, 620 загальноосвітніх навчальних закладів та 315 дошкільних навчальних закладів.

Станом на 01 лютого 2020 року проведено 380 перевірок зазначених вище об’єктів, з яких – 189, це загальноосвітні заклади, 89 – дитячі дошкільні заклади, 22 – професійно-технічні навчальні заклади та 13 – вищі навчальні заклади, 37 - установ охорони здоров’я, 26 - установ соціального захисту, 3 - державних об’єкти критичної та транспортної інфраструктури, 1 - торговельно-розважальний заклад.

 

За результатами зазначених вище заходів керівникам об’єктів вручені приписи про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, якими запропоновано до виконання 5723 заходи. До адміністративної відповідальності притягнуто 383 посадових особи. До окружних адміністративних судів подано 27 позовних заяв про застосування заходів реагування щодо повного або часткового зупинення об’єктів (приміщень та споруд).

Основними недоліками, що характерні для усіх об'єктів є: утримання в незадовільному стані під’їзних шляхів до будівель (споруд) та шляхів евакуації, систем протипожежного захисту, первинних засобів пожежогасіння, електрогосподарства, протипожежного водопостачання.