фото ілюстративне
Інцидент трапився близько 23 години, 29 квітня 52-річний житель Рівного повертався додому з гостей. Однак на вулиці Гагаріна він загубив свій мобільний телефон, а в подальшому з картки зникли грошові кошти.

Рівнянин зорієнтувався, у якому саме місці міг втратити телефон, то ж почав його шукати. В цей час вулицею йшов молодий чоловік, якого 52-річний мешканець Рівного попросив допомогти у пошуках. А вже через кілька хвилин «помічник» сказав, що йому терміново потрібно у справах.

Коли наступного дня із банківського рахунку рівнянина зникло 13 тисяч гривень, чоловік звернувся до поліції.

За фактом крадіжки правоохоронці розпочали досудове розслідування. Працівники карного розшуку Рівне нського відділу поліції встановили, що невідома особа через інтернет-банкінг змінила пароль, переказала всі кошти на власний рахунок та в подальшому зняла готівку у банкоматі.

Зловмисником виявився 26-річний житель обласного центру, який саме того вечора і допомагав у пошуках телефону та знайшов його. Раніше він поле зору правоохоронців не потрапляв. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину та 31 січня кримінальне провадження із обвинувальним актом скерували до суду.

Максимальне покарання, яке може загрожувати чоловіку відповідно до інкримінованої статті – позбавлення волі строком до трьох років.