Коти та собаки вже не в моді? Рівнянка Людмила Полтавець завела собі незвичного для нас домашнього улюбленця - єнота-полоскуна. Пухнастого назвала Тошею. Для нього виділили окрему кімнату в квартирі. Прокидається господарка полосатого о 5 годині ранку, аби розважити та доглянути за ним як слід. А ще запрошує до себе додому на єнототерапію. Більше - далі.

Єнот Тошка живе у багатоповерхівці Рівного. У нього своя спеціально облаштована кімната. Потрапив у сім'ю до Людмили Полтавець у віці 8 місяців.

До мене Тоша попав диким, диким єнотом. Коли я до нього наближалася - він фиркав, він гавкав на мене, кашляв. Два тижні я не спала. Я йому і співала і говорила з ним, і клала свої речі для того, щоб він звикав до запаха мого, - розповідає власниця єнота Людмила Полтавець.

Єноти-полоскуни вередливі та непосидючі. До них треба пристосовуватись, але не навпаки.

Для того, щоб зрозуміти в яких умовах має бути єнот - треба пройти пекло. Ми рік вивчали Тошку. Ми вирішили зробити ремонт спеціально під Тошу. У нас нема обоїв, у нас нема розеток, який би замок не був.

Прокидається Людмила о 5 годині ранку. Вигулює єнота в кімнаті, годує та грається. У Тошки є улюблені іграшки, полюбляє дивитися фільми, а особливо бойовики.

Їм не можна солодкого, гострого, їм не можна копченого..хвороби. Він їсть парові котлетки, їсть креветки, перепелів.

В диких умовах єноти живуть до 3 років, в домашніх при правильному харчування до 15-ти. Зараз Тошці 1 рік і 8 місяців. Він радо грається з гостями, особливо якщо це діти. Людмила Полтавець запрошує до себе онкохворих діток на єнототерапію, аби вони почувалися краще та відволіклися від лікувальних буднів.

Я можу допомогти тим діткам, яким я можу допомогти...Якщо лікар дозволить, то так.

А ще рівненський єнот Тошка має свій блог. Там пані Людмила розміщує кумедні відео з домашнім улюбленцем, а також радить як краще доглядати за тваринкою.

Завжди можна мені написать в блог ракунтоша. Я кожному відповідаю... із задоволенням.

Жінка додає, єноти потребують багато уваги та любові, якщо про нього забувають - починає вередувати. А тому, якщо ви вирішили завести полоскуна - виховуйте його як дитину.  

Читайте ще: відомі рівняни показали своїх собак