Рівненські вогнеборці врятували 57-річного господаря квартири у його помешканні. Подія трапилась 2 лютого.

О 16:05 на спецлінію "101" повідомили, що в місті Рівне по вулиці Вербовій з квартири на третьому поверсі виходить дим, через це у під'їзді сильне задимлення. Також було відомо, що у квартирі може знаходитись її власник. Про це інформує прес-служба Головного управління ДСНС у Рівне нській області.

На місце виклику негайно було направлено два чергових пожежно-рятувальних відділення та оперативно-координаційний центр обласного управління ДСНС.

На місці події рятувальники встановили, що дим виходить з однокімнатної квартири. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору. У квартирі вони виявили на підлозі напівпритомного власника. Чоловіка негайно вивели на свіже повітря та передали бригаді швидкої медичної допомоги.

На кухні рятувальники виявили увімкнену газову плиту, на якій у посудині підгорали рештки їжі.
Надзвичайники перекрили газ, та провітрили помешкання.

Паралельно із порятунком чоловіка, інша група вогнеборців евакуювала сім мешканців із задимлених верхніх поверхів.

57-річного власника помешкання, де відбулося підгорання їжі для обстеження госпіталізовано до медичного закладу.

До даного виклику залучалося три одиниці спецтехніки ДСНС та 14 рятувальників.

Зазначимо, що останніх три роки рівняни часто порушують правила пожежної безпеки у побуті, забуваючи вимкнути газову колонку, на якій готується їжа. Це трапляється з декількох причин: одні засинають, інші забувають і йдуть з дому по власних справах, а дехто перебуваючи на підпитку наражає своє життя і життя мешканців на небезпеку.
Варто зазначити, що підгоряння їжі може призвести не лише до пожежі в приміщенні, а й до вибуху побутового газу з непередбачуваними наслідками. Тому рятувальники звертаються до громадян із застереженням дбати про пожежну безпеку власних осель.