Кращих з кращих нагородили під час щорічного заходу «Наша спортивна гордість» за підсумками 2019 року. Подія відбулася у рівненському «Інваспорті».

Понад півсотні кращих спортсменів з інвалідністю та їх тренери відзначені у дев’яти номінаціях з різних куточків області – Рівного, Сарн, Вараша, Березнівського, Дубровицького, Зарічненського, Здолбунівського, Костопільського, Млинівського, Рокитнівського та Сарненського районів, а також Острозької, Клеванської та Костопільської спеціальних шкіл.

Серед номінацій – «Cпортсмени з паралімпійських та дефлімпійських видів спорту», «Спортсмени з видів спорту, що не входять до програми паралімпійських та дефлімпійських ігор», «Краща молодь», «Кращі тренери з видів спорту осіб з інвалідністю», «Тренер року Рівне нської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю», «Кращі ветерани-спортсмени», «Кращий керівник закладу (організації) з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю», «Слава Паралімпійського та Дефлімпійського спорту», «Паралімпійські надії».

СПИСОК ПЕРЕМОЖЦІВ

Торік 34 наших спортсмени з інвалідністю вибороли 45 медалей у міжнародних змаганнях, встановили 14 рекордів світу. Їхній високий рівень підготовки дозволяє гідно презентувати Рівне нщину на світових аренах.

Так, за результатами виступів, у тому числі із паралімпійських та дефлімпійських видів спорту, виплачені одноразові грошові винагороди для 25 спортсменів з інвалідністю та 10 тренерів – переможців та призерів чемпіонатів світу та Європи, Кубків світу з дзюдо, параканое, легкої атлетики, пауерліфтингу, спортивних танців на візках, шашках.

Окрім того, 15 спортсменів з інвалідністю та 9 тренерів області отримували щомісячні стипендії за кошти обласного бюджету.

Працюють в області і над поліпшенням матеріально-технічної бази для тренувань спортменів. Так, торік за кошти з обласного бюджету відремонтували сцену у спортивному залі регіонального центру «Інваспорт» та автобус, на якому здійснюють перевезення вихованців установи задля тренування. Разом з тим, міська влада Рівного виділила земельні ділянки для будівництва переможцям літніх Паралімпійських ігор, переможцям та призерам чемпіонатів і кубків світу та Європи з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору Ірині Гусєвій та Олександру Косінову.

Читайте також: Футболісти Народного Клубу "Верес" вирушать на тренувальний збір до Туреччини