фото ілюстративне
Петицію з таким проханням зареєстрували на сайті міськради.

Кушнір Віталій у петиції вказує: 

 

"м. Рівне повинне бути зручним та комфортним для пересування для всіх без винятку, включаючи людей з обмеженнями в пересуванні. Ми говоримо про людей на інвалідних візках, похилого віку, тих, хто має тимчасові проблеми зі здоров’ям та про батьків з дітьми на візках.

У місті не дотримуються жодні норми щодо обладнання місць громадського користування, в тому числі громадський транспорт, лікарні, аптеки, магазини та інше для людей з обмеженнями в пересуванні.

Це суперечить Конституції України, у якій зазначено, що усі люди є рівні в правах і мають мати однаковий доступ до громадських споруд, а також Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від березня 1991 року, який передбачає доступність всіх верств населення до громадських будівель. Це порушує Конвенцію ООН про права людей з інвалідністю, яку Україна ратифікувала в 2009 році і в якій також йде мова про доступність.

Закликаю вжити відповідних заходів та перетворити Рівне на європейське місто, а саме зробити місцеве середовище дружнім та безбар’єрним для всіх категорій громадян:

- провести реконструкцію та обладнати відповідно до норм місця загального користування та забезпечити наявність пандусів та з’їздів."

Завершують збирати підписи 15 березня.