Подія трапилася 29 січня, у селі Велика Городниця, Млинівського району. У поле зору працівників сектору реагування патрульної поліції Млинівського відділення потрапив автомобіль «Volkswagen Caddy».

Побачивши службовий автомобіль, водій транспортного засобу почав підозріло себе поводити, то зупинявся нібито для огляду авто, то продовжував рух. А вже під час спілкування із поліцейськими 21-річний волинянин почав помітно нервувати, повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

 За результатами поверхневої перевірки правоохоронці виявили в багажному відділенні у загальному майже 300 пляшок горілки, вина, коньяку та 15 блоків цигарок з акцизними марками сумнівного походження. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, транспортний засіб та незаконну продукцію вилучила та доставила на територію відділення поліції.

За фактом зберігання і перевезення товарів із підробленими марками акцизного податку розпочато досудове розслідування з частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження слідчі Млинівського відділення поліції підготували клопотання до суду про накладення арешту на транспортний засіб та вилучену продукцію.

Акцизні марки скеровуватимуться на експертизу. Від будь-яких пояснень житель Луцька відмовляється. Однак, відповідно до санкції статті йому може загрожувати покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.