Заборонити проїзд легковим авто центром Рівного з 7 ранку до 22 години вечора. Петицію з таким змістом, створив рівнянин на сайті міської ради. Чоловік зазначає, найбільші затори від пивзаводу до театральної площі. Водії та пасажири громадського транспорту втрачають значний час на цій ділянці. Тому варто обмежити рух легковикам. У соцмережах дане питання набуло широкого обговорення. Думки мешканців обласного центру розділились.

Вулиця Соборна. Час пік - 18.00. Дехто сигналить, але всі стоять і чекають. Рівнянину Сергію Клименку чекати вже набридло. Їздить громадським транспортом. По 20 хвилин втрачає у заторах вулицею Соборною.

Якщо порівняти, з РУМу і до пивзаводу - людина тратить 7хв. Якщо порівняти з пивзаводу і до ЦУМу, або театрально площі - то людина тратить 15, 20 хвилин. Як ви думаєте чому?Тому що центр відкритий для легкових авто.

Петицію з проханням заборонити рух легковикам з 7 ранку до 22 години, центром міста, Сергій розмістив на сайті міської ради. Її вже підтримали 57 людей. Деякі жителі центральної частини Рівного, таку ініціативу теж підтримують.

З машинами велика проблема, дуже багато автотранспорту. Особливо у час пік, не пройти - не проїхати. Паркуються на тротуарах. Дивлюсь як мамульки ходять з калясками, ну це жесть. Ні пройти, не проїхати. Рахую, що треба закрити для транспорту центр міста. Ну зрозуміло таксі, пожежна, швидка - має їздити. А всі звичайні люди мають їздити громадським транспортом, або ставте десь на стоянку, ходіть пішки, - говорить рівнянин Ігор.

Ходити пішки центром або їхати маршруткою - згідні не всі. Особливо проти водії авто.

Я категорично проти перекриття центру бо Кн.Володимира і Ст. Бандери - завантажені не менше. Якщо навести лад з паркуванням то центр не буде перезагружений бо там достатньо широка смуга руху.

У поліції від ідеї обмеження руху легковикам, м'яко кажучи, не у захваті. Бо альтернативи об'їзду Соборної - не має.

Треба розвивати місто, треба забезпечити проїзд по вулиці Здолбунівській, побудувати нові вулиці, розвивати все інше. А тільки тоді можливо розглядати питання перекриття цих вулиць. Коли людям буде запропонована альтернатива. Тому що якщо зараз перекрити вулицю Соборну то вулиця Бандери і Кн. Володимира просто буде стояти, - говорить начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП в області Сергій Коханюк.

Тому радять проектантам і міським чиновникам думати над розвитком міста. А поки цього не сталось - Соборну для легковиків не перекривати. Міські планувальники про проблеми знають. Кажуть, головний акцент на Соборній варто зробити на громадському транспорті.

Зараз у центр міста 80 відсотків людей потрапляє громадським транспортом. Чим більше він буде стояти у заторах, тим люди більше будуть їхати власними автомобілями і затори будуть ще більшими. Тому я бачу завдання міста - забезпечити якомога зручніші умови пересування для громадського транспорту, - каже містопланувальник, урбаніст Андрій Шевчук.

Додають, у такому випадку, рух для легкових авто центром - варто обмежити. Чи відбудеться це, міський голова подумає разом з обранцями, якщо дана петиція набере 300 голосів. 

Читайте також: заборонити проїзд легковим авто через центр міста з 07:00 до 22:00, - рівняни