Надписи на стінах свого будинку з цікавими назвами "шишки", "фен", "соль" та незрозумілі поруч посилання неодноразово могли помічати рівняни на вулицях міста. Та чи задумувалися ви над тим, що це відкрита реклама наркотичних речовин.

Продажем зовсім не спецій чи лікувальних рослин займаються автори цих графіті. Таким чином дилери розповсюджують інформацію користувачам для швидкого зв'язку з ними.

Ми вже проводимо чергову профілактичну акцію щодо недопущення розповсюдження наркотичних засобів, насамперед в нашому місті, а саме по знешкодженню інтернет-реклами, таких графіті, це продаж наркотичних засобів через мережу Інтернет, - розповідає начальник управління протидії наркозлочинності в Рівне нській області Віктор Поздняков.

Борються з такого роду рекламою та пропагандою громадські активісти. Телеграм канали і такі написи на стінах будівель несуть велику загрозу суспільству.

Ми спільно з національною поліцією та управлінням по боротьбі з наркозлочинністю замальовуємо Інтернет-адреси, які розповсюджують наркотики. Ми пропагандуємо здоровий образ життя, пропагандуємо, щоб молодь займалася спортом, та щоб наша країна була здоровою, - каже активіст Михайло.

Своїм непростим досвідом ділиться і один з активістів. Хлопець зізнається, що раніше був одним з авторів таких заголовків.

Колись я був по іншу сторону барикад. Я займався розповсюдженням телеграм каналів, сайтів по всій західній Україні. Також займався розкладкою наркотичних речовин. Але зараз я хочу засвідчити, що знаходжусь з іншої сторони барикад, займаюсь замальовкою таких надписів бо хочу, щоб молодь цього міста була здоровою, - говорить Роман.

Представники громадських організацій та правоохоронці закликають усіх небайдужих, знищувати таку інформацію при її фіксуванні.

Читайте також: у Рівному активісти з патрульними замальовують наркографіті