На Рівненщині у трьох людей діагностовано Каліфорнійський грип. Це небезпечний вірус, від якого у 2010 році померло 28 людей. Зафіксований один летальний випадок вже і у цьому році. Помер житель Корецького району.

Небезпечний Н1N1 вже на Рівне нщині . В обласній клінічній лікарні від Каліфорнійського грипу помер 50-річний чоловік.

Працівник одного із фермерських господарств. Тривалий час перебував вдома з високою температурою, коли звернувся у лікарню то стан був дуже важкий, пневмонія вже у нього була. У нас він був тривалий час, витрачена маса ресурсів, але незважаючи на це пішли процеси незворотні у легенях, - розповідає завідувач відділенням реанімації Рівне нської обласної клінічної лікарні Анатолій Мельничук.

Попри надану допомогу і дороговартісне лікування, пацієнта врятувати не вдалось. Він помер у відділенні реанімації обласної лікарні Рівного. Загалом небезпечний грип Н1N1 підтверджений вже у трьох мешканців області.

Епідситуація ускладнюється. Повітряно крапельний механізм працює дуже швидко. А тим більше каліфорнійський. Ви бачите, що доросле населення почало хворіти і помирає. Доросле, працездатне населення і це насторожує, - каже головний спеціаліст обласного управління охорони здоров’я Людмила Яценя.

Окрім небезпечного свинячого грипу, в області йде сезонна захворюваність. Епідситуація погіршується. На грип та ГРВІ захворіло майже 8 тисяч мешканців Рівне нщини.

В цілому по Рівне нській області епідпоріг не перевищено. Але є райони де вже введено карантин. Це Радивилівський район, Зарічненський, Дубенський та Вараш, - говорить директор КП "Обласний центр громадського здоров`я" Рівне нської обласної ради Олена Гандзюк.

На сьогодні у відділеннях реанімації перебувають 4 хворих з важким перебігом грипу, з них 1 дитина. Припинене навчання у 39 загальноосвітніх навчальних закладах області та у двох садочках.

Своєчасне звернення за меддопомогою. Не чекайте 5 діб, краще прийти і почути, що все добре і лікуйтеся вдома це буде більш позитивний результат, ніж такий як ми маємо сьогодні.

Своєчасне звернення до лікаря, а ще ліпше вакцинація від грипу - допоможе вберегти ваше життя та здоров'я. Не пізно щеплюватись і нині.

До слова в Україні від небезпечного грипу Н1N1 вже померло 5 людей. Всі вони були нещеплені. 

Читайте також: рівненчанин помер від грипу