Електрична зубна щітка — добра помічниця в боротьбі з зубним нальотом та залишками їжі. Але як її правильно обрати та чи є в неї протипоказання? Давайте розберемося в цьому разом.

 Види електрощіток

Усі електрощітки об’єднує те, що вони працюють від електрики. Це може бути або акумулятор, або пальчикові батарейки. До акумуляторних щіток виробники додають у комплекті зарядний пристрій. Їхня потужність вища, ніж у тих моделей, що працюють на батарейках. Є моделі, які працюють від мережі, але вони менш популярні.
Розрізняють електричні зубні щітки за принципом роботи:
  • звукові;
  • механічні;
  • ультразвукові.
Механічні моделі мають рухливу голівку, яка за допомогою щетини вимітає наліт та залишки їжі. Найкращими моделями вважаються ті, в яких є зворотно-поступальні та пульсуючі рухи.
Звукові та ультразвукові моделі працюють на базі звукових технологій: вбудованого генератору високих частот. Наліт на зубах за допомогою звукових хвиль зчищається та виникає динамічний потік рідини, який вимиває кожний куточок у роті. Ультразвукові моделі працюють зі звуковою хвилею з частотою від 1,6 до 1,7 мГц. Така частота призводить до 100 000 000 коливань ворсинок щітки в хвилину, що очищує дуже важкодоступні ділянки.Всі види електрощіток мають наступну конструкцію:
  • головку зі щетиною;
  • стовбур-тримач для головки;
  • рукоятку.
Головку зі щетиною можна легко замінити, тому кожен член родини може нею користуватися. Для цього потрібно придбати для кожного власну щітку-насадку. Рукоятка пристрою включає в себе моторчик, електроблок та джерело живлення.
Переваги електричних щіток
Головними перевагами електрощіток є їх висока очисна функція та можливість користування всією родиною. У них є різні режими: повсякденний, глибокої чистки, полірування зубів, м’якої чистки, масаж язика та ясен. Додатково можна придбати насадки для чутливих зубів, дитячі насадки або для повсякденного чищення. Насадки можна підібрати для кожного члена родини з урахуванням стану зубів.
Сучасний дизайн електричної щітки допоможе залучити маленьких дітей до догляду за своїми зубами.
Головне правило користування електричною щіткою — м’які синтетичні щетини. Це допоможе уникнути травм ясен та пошкодження зубної емалі, а також виникнення інфекцій у ротовій порожнині.
Обираючи електрощітку, варто зупинити вибір на моделі з круглою або чашоподібною формою голівки. Купуючи щітку зі змінними насадками, можна подовшити її термін експлуатації та змінювати раз на 3 місяці лише насадку з голівкою зі щетиною. Наявність таймера дозволить ефективніше розподіляти час чищення.