фото ілюстративне
В українських школах хочуть заборонити користування смартфонами на уроках.

Хоч телефони стали невід‘ємною частиною життя кожної людини, але вони також мають свій негативний вплив та деколи прямо шкодять користувачам. До прикладу, освіта, яку приходять здобувати до навчальних закладів, але різноманітне функціонування відволікає учнів від цього.

«Очевидно, що наразі сучасні ґаджети надають доступ до будь-якої інформації, що є великою перевагою. Проте з іншого боку це також і обширний доступ до ігор та соціальних мереж, що може відволікати безпосередньо під час навчального процесу. Крім цього глобально постійне «зависання» у телефоні спричиняє велике навантаження на очі та малорухливий спосіб життя. А також призводить до замкнутості дітей, до скорочення спілкування з однолітками та батьками у реальному житті. І, звісно, до поширення жорстокого цькування в онлайні», - повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету та не створення перешкод для отримання освіти іншими здобувачами освіти» вже подали до Ради. Заборона мобільних пристроїв також існує і в ряді інших країн. Але такі умови розповсюджується тільки під час уроків,  тобто ним можна буде користуватися при дозволі вчителя та упродовж перерв.
 
Читайте також: Міністерство допомагатиме у виборі професії