На Рівненщині люди нарікають на відсутність дизель потягів. А саме Здолбунів - Сарни та Сарни - Олевськ. Кажуть, добратись у північні райони області проблемно. Залізничники пояснюють, дизель - потяги виходять з ладу. Нині один перебуває у ремонті. Додають, ці маршрути нерентабельні. Тому збирають з миру по нитці аби відновити рухомий склад.

То ж треба повагу до людей мати, немає чим добратись. Таке творять, поїзд відмінили.

Люди нарікають на відсутність ранкового потяга Здолбунів - Сарни. Змушені чекати наступний, який їде об 11.40.

Ранішній на 7 годин немає Рівне - Сарни, а значить і на Олевськ немає бо він їздив на Олевськ. Люди ображаються, бо немає чим добратись навіть до дач у Кам'яногірськ, - каже Микола.

Дизель - потяг Сарни - Олевськ нині не їздить зовсім. Рухомий склад перебуває у ремонті.

Це взагалі, пенсії 1500 тисячі і ще ці поїзди заберіть - немає про що говорити! Так ніде немає як у нас. Самі жирують, а ми бідні бідуємо.

Дизель потяги потребують ремонту. Час від часу виходять з ладу, пояснюють залізничники. До того ж в Україні немає заводу, який би виконував ремонт такого рухомого складу. Тому доводиться ремонтувати моторвагонним депо залізниці.

На жаль, сьогодні у нас не має запасу рухомого складу. Поки був запас, для того щоб відставити у ремонт - нічого з лінії знімати не треба було. На жаль сьогодні у переході потягів не має, ми не можемо не відмінивши поїзд, його відремонтувати. Тому час від часу це буде мати місце, хочу я чи не хочу. Звичайно, ми будемо відміняти там де найменша заселеність. Там, де їде найменше людей, де найменше постраждають, - говорить начальник ВСП Моторвагонне депо Здолбунів Анатолій Малюта.

Дизель Сарни - Олевськ нерентабельний. Залізничники кажуть, пасажирів обмаль. Його прибуток у вечірні рейси інколи становить лише 70 гривень. Та все ж відновлювати його рух планують. Він курсуватиме з 27 січня.

Всі дизель - поїзда є страшно збиткові. З них повертається, з витраченої гривні на них - 6 - 7 копійок. До 10 копійок з витраченої гривні.

Пасажири ж у свою чергу нарікають на стан дизелів. Мовляв, дані потяги давно потребують не лише ремонту, а й заміни.

Має бути позиція держави про фінансування залізниці. Немає достатнього фінансування маємо такий стан. Колектив люди зроблять все, дати людям чим.

До слова, у минулому році приміськими поїздами "Львівська залізниця" подорожувало майже 13 тисяч пасажирів, половина з них пільговики. Сума отриманих компенсацій за перевезення цієї категорії пасажирів, становила лише 13 відсотків від фактичних витрат магістралі. 

Читайте також: поїзд "Сарни-Здолбунів" тимчасово не курсуватиме