За вчинений розбій на працівників фермерського господарства та незаконне заволодіння транспортними засобами - група слідчих слідчого управління та Березнівського відділення поліції закінчила досудове розслідування та скерувала до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно трьох жителів Рівного.

Нагадаємо, що у селі Хмелівка близько 20-ї години 20 жовтня за попередньою змовою троє рівнян у балаклавах, віком 21, 22 та 24 роки, увірвалися на територію фермерського господарства. Погрожуючи 41-річному власнику та трьом працівникам ножами та пістолетами, незаконно заволоділи двома вантажівками «Renault Magnum» із нещодавно зібраним урожаєм сої загальною вагою майже 35 тонн і вартістю понад 306 тисяч гривень. Зловмисники наказали водіям їхати в напрямку автодороги «Київ-Чоп». Їх затримали поліцейські у Корецькому районі, коли ті намагалися втекти, інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.

Під час досудового розслідування троє підозрюваних перебували під вартою. Зі слідством зловмисники не співпрацювали та будь-яких показів не надавали. Їх обвинувачують у вчиненні розбою, спрямованого на заволодіння майном в особливо великих розмірах, за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України та незаконному заволодінні транспортними засобами за частиною 3 статті 289 КК України. Крім того, наразі триває досудове розслідування за вказаними статтями у виділеному кримінальному провадженні з метою встановлення інших осіб, причетних до злочинів.

Прокуратура Березнівського відділу затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно трьох жителів обласного центру, який скеровано на розгляд суду. Жителям обласного центру загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років позбавлення полі із конфіскацією майна.