Учора, 22 січня, в результаті проведених оперативних заходів працівники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області спільно із патрульними поліцейськими підрозділу ТОР за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області викрили 36-річного голову однієї із сільських рад Дубровицького району на незаконному перевезенні бурштину.

Автомобіль «Renault Trafic» поліцейські зупинили поблизу села Великий Житин у Рівне нському районі. За результатами поверхневої перевірки в салоні мікроавтобуса було виявлено три мішки бурштину-сирцю загальною вагою майже 30 кілограмів.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Рівне нського районного відділення, повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

Орієнтовна вартість вилученого «сонячного» каміння становить 30 тисяч доларів США.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України (незаконне видобування, збут, придбання, перевезення бурштину), вилучений бурштин скеровуватиметься на експертизу. За її результатами прийматиметься відповідне процесуальне рішення, зокрема і повідомлення жителю Дубровиччини про підозру. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від трьох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до трьох років.