Натішились і на смітник! Куди подіти новорічну ялинку після свят? Цим питанням особливо не переймаються люди. Найпростіше - винести на смітник. Саме це і роблять. Що далі відбувається з новорічними деревами, дивіться далі.

Ще вчора вона була неодмінним атрибутом кожного будинку, а вже сьогодні прикрашає смітники. Новорічна ялинка втратила свою актуальність. Свята закінчились. Люди прибирають їх зі своїх осель. Рівнянин Андрій показує свою домашню триметрову красуню. Щоправда нині вона вже без іграшок і навіть без голок.

Голки у пакет, гілки обрізає і теж до купи. Чоловік детально розбирає ялинку. Каже, не хоче аби її залишки валялись по дворі чи будинку. Все у пакет і на смітник.

Для використання для каміну воно не годиться, воно має багато диму і смоли. Для коптіння ні, для шашлика теж. Тільки на сміття, - говорить рівнянин Андрій Іщюк.

Допомагає вміщати вже подрібнену триметрову ялинку у пакет - дружина.

Як правило ми чекаємо ще всі свята, стоїть до Водохреща а тоді пакуємо, розбираємо, - каже Ольга.

Розібрали, у пакет і на смітник. Щоправда деякі рівняни донести до контейнерів лінуються. Викидають сосни прямо на тротуар. Прибирати за ними доводиться комунальникам. Ялинки забирають і переробляють.

На території спецкомбінату у Рівному сьогодні подрібнюють ялинки. Назбирали по місту. Переробляють на щепу.

Розподілили місто на сектори, закріпили наші підприємства за виконанням даних робіт. Дані ялинки привезли з мікрорайону Ювілейного. Будуть перероблятись ялинки до тієї пори, поки люди будуть їх інтенсивно викидати. Звичайно у травні, якщо буде валятись одна ялинка - її ніхто не буде переробляти, а повезуть на сміттєвий полігон, - говорить заступник начальника Управління житлово-комунального господарства Рівного Володимир Лапюк.

Дану щепу будуть використовувати у котельнях , а також для власних потреб.

Їх кількість не дуже велика, але переробляємо і використовуємо як щепу для опалення приміщень службових. Треба перемішувати з твердим деревом, яка менш смолиста і тоді воно нормально горить і нормально використовується, - каже головний інженер спецкомбінату у Рівному Анатолій Вовк.

До слова, раніше ялинки також забирав зоопарк, для звірів. Зараз вже цього не роблять. Адже на новорічних деревах часто лишаються прикраси, які небезпечні для тварин. Та й саме дерево за кілька тижнів у квартирах, стає сухим. А комунальники зазначають, обліку новорічних дерев не ведеть, але помітили тенденцію, що люди з року в рік купують значно менше зрубаних ялин. Віддають перевагу штучним або у горщиках.  

Читайте також: кінець новорічного сезону: у Рівному демонтують ялинку