Крім того організатор злочинної групи відповідатиме ще й за незаконне зберігання зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

В ході досудового розслідування встановлено, що членами організованої злочинної групи у складі 3-х осіб упродовж січня-червня 2019 року тричі вчинено незаконне заволодіння транспортними засобами в Рівному та Луцьку Волинської області. Організатором та керівником даної злочинної групи розроблено єдиний план злочинної діяльності, розподілено функції.

Окрім того, банда продумала й засоби конспірації, зокрема вони в завуальованій формі визначався час та місце майбутніх зустрічей з іншими членами групи, підшукувались шляхи, об`їзні автомобільні дороги та маршрути, на яких відсутні камери відеоспостереження, а також здійснювався комплекс дій, спрямованих на виявлення можливого спостереження за ним чи іншими учасниками групи зі сторони правоохоронних органів.

Читайте також: На Рівне нщині затримали поліцейського за хабар 

На даний час організатор злочинної групи та один з її учасників перебувають під домашнім арештом, а один з учасників - у розшуку.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.