Нова схема шахрайства. Довгоочікуваний 2020 рік тільки розпочався і вже може принести Вам негаразди. Зокрема, мова йде про тих, хто буде у прийдешньому році мати справу з документами.

Кожен з Вас міг замислюватися над тим, що цей рік з такими чудовими символічними цифрами може принести тільки щастя та благополуччя у Ваш дім. Так само думають шахраї, які з легкістю можуть збагатіти за ваш рахунок завдяки 2020-ому. У соціальних мережах іде активне обговорення відео, на якому зображено як скорочену дату, легко перетворити на ту, яку Вам потрібну.

Та досвідчені юристи переконані, що такий маневр буде важко провернути.

кщо вже таке сталося, то як правило документи видаються у двох екземплярах. Тобто можна звірити з оригіналом і з іншою копією. Можливо це буде за зовнішніми ознаками встановити, що відбулася підробка. Але якщо такі вже питання виникли, то швидше за все відповідь на них дасть лише експертиза і експерт, який є кваліфікованим в даній галузі, - розповідає юристка Тетяна Бідюк.

Це не означає, що скорочувати дату заборонено, але повний її розпис забезпечить надійність та відкине двозначний контекст. У поліції Рівне нщини нагадують, що шахрайство у сучасному світі є і продовжує прогресувати тому радять бути уважними і обережними.

На сьогоднішній день шахраї дійсно активізувалися, вони вдосконалюються постійно, і тому шахрайських схем стає все більше і більше. Однак розрізняють найбільш поширені, зокрема так сказати під такою назвою, як телефонне шахрайство. Коли шахраї телефонують громадянам представляються працівниками банківських установ і повідомляють, що банківська картка заблокована і для її розблокування потрібно назвати певні цифри і таким чином знімаються всі кошти, - говорить речниця ГУ НП Рівне нської області Марія Юстицька.

Досвідчених аферистів не зупинить жодна дата, але не потрібно зайвий раз провокувати їх це зробити.

Читайте також: на Сарненщині водій вантажівки пошкодив потонний міст