Рівненщину атакує небезпечний грип А. Двоє хворих у важкому стані перебувають у лікарнях Рівного. А це вагітна жінка та 50-річний чоловік. Останній у реанімації. Стан його надзвичайно важкий. Медики кажуть, нині ще не пізно вакцинуватись аби вберегтись від небезпечної хвороби.

У реанімації обласної клінічної лікарні Рівного перебуває 50-річний житель Корецького району. У нього діагностовано небезпечний грип А. Чоловік перебуває на апараті штучної вентиляції легень.

Стан його дуже важкий, виконує функцію легень - апарат штучної вентиляції. А почалося все з високої температури, головного болю, болі у суглобах, нежитю, кашлю. Він збивав температуру жарознижуючими і звернувся, коли вже зовсім стан став важкий, - розповідає лікар анестезіолог відділення реанімації РОКЛ
Олександр Бучак.

Це перший пацієнт у обласній клінічній лікарні, у якого цьогоріч діагностовано грип А. Чоловік переведений у даний медзаклад з Гощанської районної лікарні. Пацієнту надається вся необхідна допомога.

Загроза для життя існує, особливо якщо зважати, що це грип А. Це висока загроза для життя, особливо зважаючи на те, що він не вчасно звернувся за допомогою.

Грип А також діагностований у 32-річної вагітної рівнянки. Нині вона перебуває у перинатальному центрі.

Що стосується мужчини з Гощі то він захворів 8, а звернувся 13. То 5 днів, трохи довгий період. Що стосується вагітної то вона захворіла, відразу звернулась. Тому таких проблем не має. А захворіти будь де можна. Людина, яка кашляє, пчихає - передає цей вірус, - говорить головний епідеміолог області Віктор Мороз.

Епідемію грипу медики очікують на Рівне нщині у кінці січня, на початку лютого. Кажуть, епідемія є кожного року. Але охоплює зазвичай, не всі райони області.

Грип небезпечний своїми ускладненнями, це пневмонії, енцефаліти, набряк мозку може бути. Щоб уникнути цих ускладнень треба зробити щеплення проти грипу. Щеплення можна зробити й зараз. Вакцина є.

Щеплюватись не пізно й зараз. Фахівці наголошують, ви все одно зможете захворіти, але перебіг хвороби не буде таким важким. До слова, минулого року у Рівне нській області від небезпечного грипу А померло четверо людей. З початку 2020 року летальні випадки вже зафіксовані у інших областях України.

Читайте також: двоє рівненчан хворих на грип, перебувають у важкому стані в лікарні