Адвокат екс-президента України Віктора Януковича - Олександр Бабіков може зайняти місце заступника директора Державного Бюро розслідувань.

Він буде займатися розслідуванням проваджень про розстріли Небесної сотні. Про це стало відомо вчора після судового засідання по цих справах. Поки що офіційно про призначення Бабікова не оголошено, однак сім'ї загиблих героїв це обурило. Оскільки вони вважають, що це конфлікт інтересів.

- Вчора засідання було без беркутівців. Вони не з'явилися на засідання. Наші адвокати заявили про відвід новим прокурорам. Це було підтримано родиною Небесної Сотні. Суд підтримав відвід новим прокурорам і наголосив на тому, що Генеральна Прокуратура та інші особи не мають ніякого повноваження і права впливати на суд, - каже падчерка загиблого Героя Небесної Сотні Георгія Арутюняна Анна Адамчук.

Підтримує її й Вікторія Опанасюк.

- Після суду у нас була призначена зустріч у вечірній час до ДБР. Нам стало відомо, що хочуть призначити на заступника ДБР людину, яка має конфлікт інтересів. Нам стало відомо, що він є адвокатом колишнього президента Віктора Януковича Федоровича. Ми маємо офіційні документи, які підтверджують, що він вів справи в суді як адвокат Януковича, - додає дружина загиблого Героя Небесної Сотні Вікторія Опанасюк.

Батько загиблого Героя Небесної Сотні Олександра Храпаченка Володимир Храпаченко обурюється:

- Адвокат, який захищає вбивць, а тепер буде розслідувати те, що він захищав. Як ви думаєте, який вирок? До чого він доведе? Він нічого не доведе. Він просто себе захистить. Передача справ... Мають бути присутні ті, що приймають кожний папер, кожний доказ, мали бути присутні наші два адвоката Небесної Сотні, які захищають і вчора виявилось, що вони не були присутніми.

Читайте також: Рідні Героїв Небесної Сотні з Рівного проти обміну ексберкутівців