Новий навчальний рік сьогодні розпочали військові у Рівному. Зачин нового календарного року для військовослужбовців - це, насамперед, можливість отримання нового досвіду, умінь та знань. Черговий період підготовки підрозділів стартував не тільки в Рівному, але й в інших гарнізонах оперативного командування "Захід".

Уже традиційно перший день військового навчання розпочинають заняттями із заходів безпеки під час виконання дій бойової підготовки.

- Новий навчальний рік розпочався з постановки завдань. До прикладу вчора для офіцерів управління ОК "Захід" рівненського гарнізону командуючий війська ОК "Захід" визначив основні напрямки діяльності в 2020 році. І серед основних занять, які стоять перед особовим складом це збереження життя і здоров'я військовослужбовців під час виконання заходів бойової підготовки та в повсякденній діяльності, - розповів речник ОК "Захід" Анатолій Прошин.

Військовослужбовці оперативного командування "Захід" освіжили пам'ять та нагадали учасникам занять, що в першу чергу необхідно дбати про збереження власного життя та здоров’я.

- Основна мета цього заходу це дотримання особовим складом вимог безпеки під час занять з вогневої підготовки та під час поводження зі стрілецької зброї. Як я тільки що доводив заходи безпеки відповідно курсу стрільб 18-ого року до навчаємих визначені правила безпеки, недотримання яких веде до травмування та загибелі особового складу, - каже начальник групи бойової підготовки Сергій Будніков.

Всього рівненські військові мали можливість пройти навчальну підготовку у близько 15 навчальних пунктах, серед яких заходи безпеки під час вогневої підготовки, з отруйними хімічними речовинами та навіть дорожнього руху.

Читайте також: Як рівненські військовослужбовці відзначали свій день