Свята ще тривають, а шлунок вже втомився. Новорічне переїдання та надмірне вживання алкоголю чинять негативний вплив на організм. У період Новорічних свят у міській лікарні гаряча пора. Особливо у приймальному відділенні. Щодня реєструють по 12 людей у стані алкогольного сп'яніння та по 20 з болями у животі. Медики кажуть, ситуація не є критичною. Вона традиційна для періоду свят.

Привезли жіночку, викликали очевидці на вулиці, що їй погано. Приїхали, подивились. Жінка вживала алкоголь, плюс скарги на болі у животі, - розповідає лікар на швидкій допомозі Ірина Полюхович.

Болі у животі, а також алкогольне отруєння - основні скарги у період новорічних свят. У приймальному відділенні міської лікарні нині гаряче.

За день приблизно 10 -12 у стані алкогольного сп'яніння і 15 - 20 це болі у животі, хронічні панкреатити, гастродуоденіти, харчова несумісність, - каже завідуюча приймальним відділенням центральної міської лікарні Рівного Наталія Михалюк.

Салати з майонезом, закуски, бутерброди, м'ясні вироби, торти, цукерки та алкоголь. Це традиційні атрибути святкового столу. Всі вони разом і в надмірній кількості чинять шкідливий вплив на організм.

Кожного року з настанням свят, кількість хворих, які скаржаться на болі у животі і алкогольне сп'яніння зазвичай збільшується. Так як хворі починають порушувати дієту, загострюються хронічні хвороби, а також 3 чоловік поступило у стані вираженого алкогольного сп'яніння, - говорить завідуюча приймальним відділенням РОКЛ Тетяна Волошко.

При стандартному для нашого новорічного застілля асортименті, навіть якщо ви спробуєте всі страви потроху, встати з-за столу буде вже важко. Тому поки одні люди святкують, працівники швидкої мають чимало роботи.

Надзвичайно гаряча пора, особливо коли багато свят і всі вони йдуть один за одним.

Їсти маленькими порціями, алкоголю в міру, а для перетравлення їжі варто вживати ферменти. Саме такі поради лікарів.

Якщо вже ви переїли наприклад, жирної їжі, то елементарний креон, панзенорм - по 1 таблетці, два рази у день з їжею. Це трохи розвантажить вашу підшлункову. Намагайтеся дотримуватись рясного пиття. Це зніме інтоксикацію, - розповідає сімейний лікар Вікторія Приндюк.

Варто пам'ятати, що свята - це привід зустрітись з родиною. Тому намагайтесь більше спілкуватись, а менше їсти аби уникнути неприємних наслідків. 

Дивіться ще: коли на Рівне нщину завезуть вакцину проти кору?