Активісти з села Городок та Рівного мітингували проти будівництва ТОВ «Технопривід Інвест Груп» заводу «Кроноспан». Протестуючі тимчасово блокували рух трасою, рухаючись по пішохідному переходу.

Власне про цю акцію було попереджено підрозділи поліції в тому числі, тому поліція тут забезпечує охорону публічної безпеки та порядку. Домовилися про те, бо вони хотіли проводити цю акцію безстроково, домовилися, що все таки буде проведена протягом години і протягом 15-20 хвилин вони будуть надавати можливість накопиченому транспорту проїжджати, - розповідає речник обласної поліції Антон Крук.

Таким чином місцеві політики та активісти лише хочуть привернути увагу до своєї позиції.

Ми як громада є безпосередньо жителями Городка у якому планується будівництво цього небезпечного заводу. Жителі, мені складно підібрати слова як вони обурені цією небезпекою, яка їх очікує. Громада надзвичайно обурена ще тим, що ніхто навіть не порадився, ніхто навіть не запитав як і яким чином такі інвестиції заводять і яка була їхня ціль, - каже організатор Андрій Овсійчук.

Свою позицію активісти висловили конкретно і на діалог іти не хочуть.

Ну ми розуміємо занепокоєність жителів Городка з точки зору екології. Але ми проводили слухання, де ми відкриті. І ми сьогодні були присутні на засіданні Городоцької селищної ради, де повідомили, що ми готові надати усю вичерпну інформацію стосовно того, що виробництво буде екологічно чистим і навіть готові запросити представників ініціативних груп до наших підприємств, щоб вони там наочно побачили і зрозуміли на скільки їхні побоювання безпідставні, - говорить директор «ТЕХНОПРИВІД ІНВЕСТ ГРУП» Павло Пильтяй.

Свою правоту та екологічну безпечність представники Кроноспану готові доводити далі і шукати компроміси з жителями, аби продовжувати будівництво.

До теми: поблизу Рівного мітингувальники перекрили дорогу