У Рівному співробітники Служби судової охорони запобігли самотравмуванню підсудного та припинили прояви неповаги до суду.

Під час судового засідання в Рівне нському районному суді 10 січня підсудний, який підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, почав голосно та нецензурно висловлюватися на адресу головуючого судді.

Після численних зауважень, на які порушник не реагував, суддя вимушений був призупинити судове засідання та викликав до зали співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Рівне нської області. Продовжуючи вчиняти неповагу до суду, підсудний дістав одноразовий станок для гоління, вилучив з нього лезо й почав погрожувати перерізати собі вени.

Аби не провокувати підсудного на більш радикальні дії, співробітники Служби судової охорони спільно з нарядом поліції, який здійснював його доставку до суду зі слідчого ізолятора, вступили з ним у перемовини. Командиру взводу підрозділу охорони Територіального управління Служби у Рівне нської області старшому лейтенанту Служби судової охорони Юрій Музика вдалося переконати правопорушника віддати лезо і припинити вчиняти протиправні дії.

Після того, як підсудний заспокоївся і віддав лезо, його було перевірено на наявність інших заборонених речей і судовий розгляд продовжився. Однак, окрім покарання вже за скоєні злочини, чоловік ще й нестиме адміністративну відповідальність за прояв неповаги до суду.

Читайте також: Автотроща на Рівне нщині : чотири автівки зіткнулись на трасі Київ-Чоп