Ілюстрація
Майже 5 років судів.

 Ще у 2015 році у Старому Селі трапилась ДТП. 33 річний водій автомобілем наїхав на віз. Винуватець з місця події втік, залишивши потерпілого в небезпеці. Кермувальник возу в наслідок травм помер. 

Суд першої інстанції призначив 2 роки позбавлення волі і з звільненням від призначеного покарання. Прокуратура не погодилась і подала заяву до апеляційного суду. Там призначили покарання до 4 років позбавлення волі. Втім, не взяли до уваги той факт, що водій був п'яний і на це були відповідні документи та довідки в правоохоронців та медиків. Та і взагалі амністували від призначеного покарання:

Разом з тим, апеляційним судом визнано недопустимими і неналежними доказами медичні документи стосовно обвинуваченого, які підтверджували вчинення вказаних злочинів у стані алкогольного сп’яніння, що послуговало причиною виключення обтяжуючої покарання обставини та стало підставою для застосування судом Закону України «Про амністію у 2016 році» - звільнення обвинуваченого від призначеного покарання.

Саме тому, принциповий прокурор вкотре не погодився з рішенням суду і звернувся до Верховного суду. Там розглянули і вирішили, що водій безсумніву був п'яним і тому, розгляд справи повернуто знову до апеляційного суду.

 Верховний Суд задовільнивши касаційну скаргу прокурора зазначив, що всупереч безпідставним та неприйнятним твердженням, наведеним у вироці апеляційного суду, перебування обвинуваченого у стані алкогольного сп’яніння поза розумним сумнівом підтверджується протоколом медичного огляду та іншими доказами, безпосередньо дослідженими судом першої інстанції (Сарненським районним судом).