фото ілюстративне
В Україні хочуть закрити секонд-хенди. У Міністерстві соціальної політики готують документи для цього. Мовляв, «ми гідна нація і нам не потрібні мільйони тонн секонд-хенду в країні». Та ось чи задовольняє така перспектива українців?

Чималі черги за декілька годин до відкриття. Бійки. Це реалії існування секонд-хендів в Україні. Все частіше у комісійках купують вживані речі для розвитку власного бізнесу. Та ось, аби врегулювати діяльність секонд-хендів депутати вже працюють над пропозиціями щодо заборони його ввезення в Україну.

Заборонити ввезення на митну територію України в якості гуманітарної допомоги одяг та взуття, що було у вжитку, крім спеціального призначення, що спрямовується збройним силам, СБУ, МВС, ДСНС та закладам охорони здоров'я, - говорить заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль.

Таке рішення в Мінсоцполітики хочуть прийняти через те, що часто під виглядом гуманітарки бізнесмени провозять одяг на чималі суми без плати податків. Торкнуться такі зміни і ресейлерів. Людей, що купують брендовий одяг у секонд-хендах і продають його дорожче. Проте блогер-ресейлер з 15-річним стажем - Юра, вбачає у такому рішенні дещо інше.

Я вважаю, що владі треба звернути увагу саме на от цих от бабусьок, тому подібне, як у них пенсія досить маленька, вони просто не можуть собі позволити одіватися за ту ціну, яку дає секонд-хенд, - каже блогер-ресейлер Юра Кешкатура.

Ми поцікавились у рівнян - як вони ставляться до закриття магазинів речей вторинного вжитку.

Нащо? Я проти...з моєю зарплатою я не зможу купляти нове.

Допоки ж над врегулюванням роботи секонд-хендів чиновники працюють. І, можливо, зовсім скоро у магазинах з гуманітарної допомоги - речі будуть нові, на них будуть цінники і їх можна буде повернути.  

Читайте також: як "вбиті бляшанки" з Рівного стають екскурсійними родзинками в Європі