Поради
В результаті святкового переїдання може наступити загострення або розвиток ряду хронічних хвороб, в тому числі тих, про існування яких людина і не підозрює: гастриту і виразкової хвороби, холециститу, гепатиту, панкреатиту.

 1. Замість жирного м'яса на гаряче краще подавати запечену рибу. А якщо хочеться м'яса, вибирайте пісне і готуйте в помірних кількостях. Зелень і овочі використовуйте в великих кількостях.

2. Зробіть 2-3 розвантажувальних дні після свята. Обов'язково включіть в раціон кисломолочні  продукти з низьким відсотком жирності - кефір або сир. Пийте відвар шипшини або трав'яні чаї.
 
3. Намагайтеся не накидатися на їжу. Намагайтеся їсти потроху. Якщо ви з'їли зайвого, потрібно мати під рукою ферментні препарати, наприклад, мезим, креон і т.д.
 
4. Алкоголь треба обмежувати в кількості. Ви повинні пам'ятати. що неякісний алкоголь у багато разів небезпечніше через токсичні домішки.
 
5. Відмовтеся від олів'є і оселедця під шубою. Краще приготуйте більше легких салатів зі свіжих овочів, фруктів і зелені.