Пожежа у рівненській міській лікарні. Вчора, 20 грудня, вогнеборці "ліквідували" загоряння, провели евакуацію працівників та хворих. Працювали швидко та злагоджено. На інші приміщення вогонь розповсюдитися не встиг.

Медики покидають клініко-діагностичну лабораторію та рухаються на вихід. У приміщенні "виникла" пожежа. Через декілька хвилини з'являються вогнеборці і починають ліквідовувати загоряння.

На щастя - це була імітація загоряння. Таким чином вогнеборці проводять перевірку закладу на дотримання правил пожежної безпеки. В першу чергу дивляться,як швидко орієнтується персонал у надзвичайних ситуаціях. Після лабораторії працівники ДСНС рухаються в інше відділення, де знаходяться хворі. Тут медичні працівники повинні вивести якнайшвидше пацієнтів.

За декілька хвилин всі покидають приміщення. Медики доповідають, вогнеборцям.

Зараз ми побачили, що у нас є люди, які знають, де знаходиться пожежний кран. Як його прокласти, під'єднати. Ми побачили, як була проведена евакуація тяжко-хворих. Ми побачили, що вони евакуювалися через перехід, де двері обладнані пристроєм для самозакривання. Якщо на поверсі пожежа то людей евакуйовують через двері не повинен виходити дим. Для цього потрібні пристрої самозакривання на дверях, - говорить начальник Рівне нського міськрайонного управління ГУ ДСНС Віктор Бабак.

Головний лікар міської лікарні каже, перевірку на дотримання пожежної безпеки, заклад проходить щорічно. А медики - відповідне навчання.

Є речі, які ми наприклад вогнегасники, маски - це усе практично у нас є. Зараз тут усі бігають. А деякі речі треба буде поправити і ми сподіваємося, що це зробимо, - каже головний лікар центральної міської лікарні Євген Кучерук.

Одна із найбільших проблем, яку виявили, вогнеборці, так і підтверджують у лікарні - доїзд до закладу. Проїхати в разі пожежі неможливо, адже припарковано чимало автомобілів.

На території лікарні можуть бути припарковані сотні автомобілів. Ми пишемо всякі оголошення, але нічого це не допомагає. Ми домовилися із міським головою, що ми зробимо безкоштовну стоянку, а в'їзд у лікарню буде платним.

Коли нововведення вступлять в дію, поки невідомо. До слова, у Рівному будуть перевіряти 121 заклад соціальної сфери.

В ході цього обстеження нашою службою було проведено практичну евакуацію людей , так дійсно ми побачили, що є ряд недоліків, але відповідно ми хочемо зібрати круглу виробничу нараду , де по кожному відділенню є відповідальні особи розказати, щоб такі недоліки не допускалися, які були виявлені сьогодні, - говорить начальник відділу запобігання надзвичайних ситуацій ГУ ДСНС у Рівне нській області Тарас Патій.

Після усунення недоліків вогнеборці можуть навідатися із новою перевіркою. Подібні заходи триватимуть в усіх закладах до 20 березня. Пов'язано - це із страшною пожежою, яка трапилася в Одесі. Де загинули 16 людей.

Читайте також: у Рівному на Боженова спалахнула пожежа