Одяг, взуття та канцтовари. Загалом майже 2,5 тонни допомоги зібрали на Рівненщині під час благодійної акції "Бумеранг добра". Все зібране доправили у Донецьку область, діткам до Дня святого Миколая. Збір речей проводили скаути організації "Пласт" спільно з лісівниками усієї області. Разом з речами, рівненські пластуни передали на Схід Вифлеємський Вогонь Миру.

Майже 2,5 тонни благодійної допомоги доправили до Дня святого Миколая у Донецьку область пластуни та волонтери з Рівне нщини. Збирали її під час благодійної акції «Бумеранг добра», яка тривала майже місяць.

- Був задум до Дня святого Миколая на Схід України доставити дітям допомогу в вигляді теплого одягу, книжок, зошитів і інших речей. В знак підтримки їх, і щоб вони теж мали подарунки до Дня святого Миколая. Надіємося, що ця акція не остання, наступного року вона набере більшого масштабу і більше вантажу буде направлено на Схід нашої держави, - каже начальник Рівне нського обласного управління ­лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

Ініціювали збір речей скаути організації “Пласт”, підтримали їх лісівники з усієї області.

- Процес збору відбувався дуже просто завдяки пластунам, які з координувалися в себе по осередках, провели рекламу в школах, люди дізналися про цю акцію і мали змогу зносити речі на місця збору, після цього організовано речі збиралися з місць збору і везлись сюди в Клеванській лісгосп, а звідси ми вже завантажуємо речі в машину і веземо на Маріуполь, на Схід, - каже пластун Андрій Трофимчук.

Цього разу допомогу отримають мешканці Донецької області, зокрема Бахмута, Авдіївки, Пісків. Там партнери Пласту організовують роздачу речей для тих, хто цього найбільше потребує.

- Речей зібрали дуже багато, речі всі дуже хороші, сучасні. Ви знаєте, різні речі, і теплий одяг, шапки, куртки, шкарпетки, навіть нові з етикетками шкарпетки передавали. Багато дуже іграшок, вишиванки передавали, книги, олівці, зошити, дуже багато, дуже велика подяка небайдужим людям, - розповідає волонтерка Ельвіра Павлюк.

Разом з речами Рівне нські Пластуни передали на Схід Вифлеємський Вого?нь Ми?ру. Його скаути привезли у Донецьку область, а дорогою лишали на блокпостах нашим військовим з вірою у мир та перемогу.

Читайте також: Допомога діткам: у Рівному відкрили благодійний магазин