Найкраща новорічна іграшка та, яка створена своїми руками. Тож у Рівному для школярів провели майстер-клас з виготовлення прикрас, які символізують новорічний оберіг.

Олені, ялинки, сніжинки та навіть дзвіночки. Маленькі рівняни вчилися створювати вишиті ялинкові іграшки. Майстер-клас відбувався під творчим керівництвом відомої рівненської майстрині. Іграшки виготовляли за допомогою техніки декупажу та вишивки.

Це все знання, це те, що дітей долучає до любові рідного і українського. І воно має бути серед нас. А чому декупаж? Тому що воно дітям подобається. Це ж серветки... використовується, клей, акрилова золота фарба, дітки працюють руками - вони тактильні. А потім вибирають собі персональні кольорові мотузочки. Ось такий оберіг, іграшка для ялинки виходить, - розповідає майстриня.

На майстер-клас завітали третьокласники з 26-ої школи. Діти були захопленні створенням новорічного оберегу, а процес виготовлення у кожного був свій.

Я сьогодні роблю новорічну іграшку, я на будиночок клею серветку і виходить гарний візерунок, - говорить учасник майстер-класу.

У кінці заходу юні майстри отримали подарунки та забрали з собою додому не тільки нову іграшку для ялинки, але й створили собі передноворічний настрій. 

Дивіться ще: у Рівному на благодійній ярмарці зібрали понад 300 тисяч гривень