На Рівненщині більше тисячі об'єктів під прицілом вогнеборців. Працівники ДСНС розпочали масштабну перевірку садочків, шкіл, закладів вищої освіти, охорони здоров'я та інші. Розпочали її через страшну пожежу,яка трапилася в Одесі.

16 людей загинули і 47 постраждали. Такі наслідки жахливої пожежі в Одесі. Нагадаємо, трапилася вона вранці 4 грудня в будівлі Коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Наслідки загоряння вогнеборці ліквідовували декілька днів. Вогонь швидко поширювався по усій площі,адже будівля була стара та дерев'яна.

Дана будівля є досить старої постройки. Їй понад 70-80 років. Фундамент хороший, але перекриття все дерев'яне, - говорить заступник начальника ГУ ДСНС у Рівне нській області Олег Панюк.

У зв'язку з страшною пожежою президент України доручив перевірити дитячі садочки, заклади вищої освіти, гуртожитки, заклади охорони здоров’я та соціального захисту населення та інші на дотримання правил пожежної безпеки. Перевірки уже розпочали.

В першу чергу ми перевіряємо організацію безпеки. А саме документація, як керівник працює із своїми підлеглими. Чи є наказ про визначення відповідальної особи. Чи є протипожежне формування,якщо воно є значить збираємо його. Умовно кажучи беремо медсестру і кажемо, нехай розкажуть, як ним користуватися.

Обов'язково вогнеборці звертатимуть увагу чи є місце доїзду до будівлі, наприклад у лікарнях чи є ноші для того аби винести людей, чи є вільний доступ до вікон і тд. Якщо ж у закладі порушено правила безпеки, то на керівництво установи чекає штраф від 34 гривень до 170. Або навіть кримінальна відповідальність.

Позбавлення волі до 8 років. В залежності від важкості злочинів. Якщо говоримо про порушення правил пожежної безпеки, яке призвело до матеріальних збитків або не дай Бог до смерті людей передбачено позбавлення волі, - каже речник ГУНП у Рівне нській області Антон Крук.

Під час перевірок будуть проводити також тренування з евакуації людей. У свою чергу представники закладів освіти зазначають, що в області всі заходи по забезпеченню протипожежної безпеки вжиті. Така перевірка відбувається на початку навчального року.

В тій комісії входять представники різних служб . Відповідно якщо є недоліки в акті вказують недоліки, які необхідно усунути директору закладу аби забезпечити належний навчальний процес, - говорить заступниця начальника управління освіти і науки РОДА Ольга Ладюк.

Якщо ж говорити про медичні заклади, проблеми щодо пожежної безпеки є, але їх намагаються поступово ліквідувати. До слова, в області понад півтори тисячі об'єктів охорони здоров'я. Декілька разів на рік проводяться відповідні перевірки.

Ми володіємо інформацією, щодо проблем протипожежної безпеки. І намагаємося максимально звертати на це увагу. Зазначити, яка сума потрібна для ліквідації усіх недоліків. Вчора по області в обласній лікарні аби довести все до певних норм потрібно близько 10 мільйонів гривень, - розповідає заступник начальника управління охорони здоров'я РОДА Олег Вівсянник.

Масштабну перевірку вогнеборці уже розпочали. Триватиме вона до 20 березня 2020 року. Працівники ДСНС просять усіх відповідально віднестися до безпеки у таких закладах.

Читайте також: на Рівне нщині з'явився перший район, повністю покритий ОТГ