Щорічно День Миколая Чудотворця відзначають 19 грудня. Найбільше на це свято чекає малеча, до якої вже сьогодні вночі завітає Святий Миколай, який покладе слухняним діткам під подушку подарунки, а нечемним різку.

Усі православні християни 19 грудня відзначають День Миколая Чудотворця. Здавна вважається, що він є одним із Святих, який допомагає усім хто цього потребує.

Святитель Миколай, він своїм життям показав справжню вірю в Христа. Він багатьом людям хто звертався і звертається за допомогою до нього звичайно, допоміг. І от в акафісті, в такій особливій молитві до Святителя Миколая, пишеться, є такі слова: "Після Бога, і Пресвятої Богородиці" він є перший наш заступник, - говорить протоієрей Миколай Капітула.

Святого Миколая люблять і дорослі, і діти. За традицією малеча пише йому листи із проханням здійснити їхні мрії, а у ніч з 18 на 19 грудня отримують під подушки подарунки.

З давніх-давен Святого Миколая дуже полюбляли діти, завжди на Святого Миколая подарунки вони чекали. І всі хто робить подарунки на День Святого Миколая вони є ніби помічниками, тому, що дійсно дітки пам'ятають про те, що Святий Миколай він завжди приходить і ті хто слухає батьків, вчителів, вихователів всіх він обдаровує своєю увагою і вони отримують не різочку під подушку так, як була наша українська традиція, а подарунки.

Рівняни вірять у дива, які творить у цей день Миколай Чудотворець.

Вірю, а що він для вас означає? Ну, все в житті, що в мене добре, то я вірю, що Святий Миколай мені помагає.

Проте, були й такі, які не вірять у чудо Святого Миколая.

Не вірю, вважаю, що він із святих, а інше нічого. Тому, що роль святих на небі славить Бога, а не робить іншим, просто обманювати своїх дітей і казати, що це Миколай, а потім діти підростають, ну ми вас обманювали, щось таке.

До слова, вважається, що в цей святковий день прийнято проводити благодійні акції, спрямовані на допомогу бідним і осиротілим дітям. 

Читайте також: скільки відпочиватимуть школярі Рівного взимку?