Безкоштовні обіди для малозабезпечених та безхатченків розпочали роздавати у центрі Рівного. Таку акцію вже четвертий рік поспіль проводить рівненський центр надання адміністративних послуг

Гарячий обід для малозабезпечених вже почали роздавати у центрі Рівного за кінопалацом "Україна".

Це для усіх, хто потребує харчування, втому числі і пенсіонери. Сьогодні перший день, тому людей менше, але ми завжди готуємо до 50 порцій і практично, вони усі видаються. Це харчування не передбачене бюджетом, це зі спецкоштів. Раніше ми зверталися до спонсорів, які нам надавали кошти. Останній рік є приміщення, яке ми здаємо в оренду і отримуємо за це кошти, і спрямовуємо їх на це харчування, - говорить Валерій Стасюк.

Виїзне харчування проводять вже четвертий рік поспіль. І отримати безкоштовний обід можна двічі на тиждень щопонеділка та щоп'ятниці з 14-ої години.

Насправді, ця виїзна кухня два рази тут, але ну от певний контингент знає, що таке ж харчування можна отримати на Жоліо Кюрі, там функціонує кімната обігріву, з початку опалювального періоду. Люди мають можливість з пів 10 до 10 години ранку, щодня, видаються гарячі обіди, - розповідає Анна Закусілова.

У меню обов'язково перша страва, хліб та гарячий чай.

Вже другий бачок розпочали, приготували борщ червоний, а так кожного разу меню в нас різне, борщ зелений, суп харчо, і уха, що вигадаємо, кожен раз стараємося щось інше приготувати.

Ті хто вже встигли посмакувати гарячим обідом кажуть: добре, що є такі ініціативи.

Скажіть, що сьогодні їли? Борщ. Подобаються вам такі акції? Ну да. А звідки ви дізналися про цю акцію? Просто, я знаю, кожний рік так. Ви вже не вперше тут харчуєтеся? Ну да.

До слова, виїзне харчування буде діяти до кінця опалювального сезону, а тобто до 15 квітня. 

Читайте також: у Рівному вихованці недільної школи організовують благодійний обід