Згідно з дослідженням, проведеним інститутом Кінсі, більше половини американських жінок у віці від 18 до 49 років мастурбують не рідше одного разу на 3 місяці. З мастурбації вже давно знято клеймо пороку, і вчені все більше говорять про плюси самозадоволення. Про те, чим корисна мастурбація, і як задовольнити себе за допомогою підручних засобів

Користь для здоров'я і сну

Все більше досліджень підтверджують взаємозв'язок між мастурбацією і хорошим самопочуттям. Мастурбація вже сама по собі, навіть без досягнення оргазму, здатна істотно підняти настрій. Це пояснюється тим, що стимулюючи свої статеві органи, ми підсилюємо кровообіг, в результаті чого в організмі вивільняються ендорфіни - гормони радості. Оргазм ж, крім задоволення, несе в собі додаткові бонуси. Під час і після досягнення піку сексуальної насолоди, в організмі людини вивільняється цілий коктейль гормонів. До ендорфінів, додаються допамін і окситоцин - гормони щастя і любові, які не тільки підвищують настрій, а й ефективно борються зі стресом і безсонням. Крім того, мастурбація істотно покращує якість життя жінки в період менопаузи. Справа в тому, що під час клімаксу зниження рівня естрогену призводить до недостатньої вироблення природного мастила, що негативно позначається на еластичності піхви, роблячи статевий акт болючим, повним дискомфорту і стресу, а іноді і неможливим. Мастурбація, особливо за допомогою лубриканта на водній основі, допомагає поліпшити приплив крові до статевих органів, полегшити симптоми сухості піхви і підвищити лібідо.

Якісне сексуальне життя і здорова самооцінка

У 2015 році американські вчені спробували виявити взаємозв'язок між жіночою мастурбацією і подальшим сексуальним задоволенням під час занять сексом з партнером. Дослідники проаналізували досвід двох груп заміжніх дам. Жінки однієї групи регулярно займалися мастурбацією, тоді як друга група відмовляла собі в самозадоволенні.Результати дослідження показали, що жінки, які регулярно мастурбировали, частіше відчували оргазм під час сексу з партнером. Крім того, самооцінка у цих жінок була набагато вище, ніж у тих, хто не звик мастурбувати. Експериментуючи зі своїми відчуттями і чуючи відгуки тіла на ті чи інші дотики, ми даємо собі можливість випробувати сексуальне задоволення принципово нового рівня. Мастурбація добре допомагає усвідомити свої сексуальні бажання і краще пізнати своє тіло, що в подальшому дозволяє відчувати себе більш впевнено і розкуто в сексуальних відносинах з партнером.

Чудова вісімка

Дослідження проведене ще в 2009 році за участю 4 тисяч жінок показало, що більше половини з них мастурбировали за допомогою вібраторів. Ці девайси різних форм, кольорів, текстури і розмірів є надійними друзями жінок, які звикли самостійно доставляти собі насолоду.

Душ

Душ, мабуть, є найпопулярнішим засобом для стимуляції клітора після вібратора. Сучасні душові насадки пропонують різні режими потоку і напору води, не залишаючи шансу пропустити оргазм.

Водопровідний кран

Незважаючи на те, що душ виразно більш практичний і функціональний спосіб самозадоволення, струмінь води з під крана у вашій ванні також здатна доставити чимало задоволення. Увімкніть воду комфортної температури, улягтесь в ванну на спину і влаштуйтеся зручніше таким чином, щоб струмінь води потрапляла на клітор. Розслабтеся і отримуйте задоволення.

Мобільний телефон

Ваш телефон може більше, ніж ви думаєте. Він не тільки тримає вас на зв'язку із зовнішнім світом, а й здатний взяти на себе роль секс-іграшки. Так, з сучасними мобільними додатками ви можете перетворити телефон у вібратор, який буде виконувати свою роботу на заданій вами частоті і з обраної за вашим бажанням інтенсивністю. А в разі незадоволення продуктом, ви завжди зможете поскаржитися розробнику.

Масажер для спини і шиї

За цю ідею треба дякувати Саманті з "Сексу у великому місті", яка в одному з епізодів серіалу прийшла в магазин товарів для здоров'я, щоб повернути поламаний "вібратор", який виявився масажером для шиї. І правда, чому б після використання масажера за призначенням, чи не піти далі і не доставити собі трохи сексуального задоволення. Принадність масажера полягає в його меню налаштувань. Якщо вам хочеться розтягнути задоволення, включіть повільний режим розминання. А для оргазму "тут і зараз" підійде режим інтенсивного обертання.

Пральна машина

У кіно секс на пральній машинці став вже класикою жанру. Однак, не всім прийде в голову використовувати її як допоміжний засіб для мастурбації, і дуже даремно. Сидячи на пралці, ви можете використовувати руки, секс-іграшки і все, що прийде в голову, щоб зробити собі приємність. Поставте машинку на режим віджиму і усядьтесь зручніше, ну а далі вона все зробить за вас.

Бананова шкірка

Ще один засіб для любителів взаємної мастурбації. Подейкують, що бананова шкірка для чоловіків творить справжні чудеса. Її можна використовувати як більш економічну версію секс-іграшки "ліхтарик". Відріжте кінчик банана, зробіть невеликий надріз, витягніть м'якоть, а далі використовуйте конструкцію за принципом "ліхтарика"

Кубики льоду

Кубики льоду - одне з найбільш універсальних засобів для інтимних ігор. Використання їх при мастурбації, як спільної, так і соло, не тільки подарує відчуття приємного пощипування, але і добре підбадьорить.