З початку цього року на дорогах Рівненщини загинуло 42 пішоходи. Патрульні поліцейські разом з керівництвом області радять вдягати на одяг світловідбивальні елементи, аби у темну пору водії бачили пішоходів. Сьогодні у рамках проекту "Світлодіти" представники Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку передали учням ЗОШ №9 флікери.

Задля безпеки малечі. Сьогодні першокласникам ЗОШ №9 у Рівному подарували світловідбивні елементи, аби у темну пору доби водії бачили малечу на дорозі.

Не завжди водій винний на скільки ж він може бачити цього самого пішохода. Питання безпеки дітей є першочерговим, оскільки саме в 9 школі як на нас інтенсивність руху транспорту набагато є більшою, оскільки Віденське кільце має декілька пішохідних переходів, - говорить начальник патрульної поліції Рівне нської області Сергій Мерчук.

Після зустрічі голови Рівне нської ОДА Віталія Коваля із Вєславом Мазуром - генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку було домовлено про запуск проекту "Світлодіти" на Рівне нщині . А вже сьогодні подарунки, а саме флікери у вигляді смайликів, наліпок та жилетів отримали рівненські школярі.

Це невеличкі елементи, які можуть спасти життя, зберегти життя людині. Тому ми таким чином з радістю приєдналися до цього проекту. Ми готові й надалі його з партнерами популяризувати і вдячні такій можливості нашим друзям з Республіки Польща, Генеральному консульству і поліції, - розповів Сергій Гемберг.

Питання безпеки дітей є дуже важливим та пріоритетним напрямком керівництва Рівне нщини. А тому це тільки перший етап роботи, далі сотні ттаких світловідбивних елементів планують передати у північні райони нашої області.

Справа в тому, щоб була свідомість, на скільки це важливо. І питання не в спонсорах чи грошах, тому що така штучка коштує 30 гривень, не більше. Справа в тому, щоб люди розуміли на скільки це важливо і як це небезпечно, коли пішоходи..зараз стає раніше темно і ходять просто без таких елементів, просто їх не видно на дорогах, - каже Марек Запур.

Маленькі значки або ж наклейки, які відбивають світло в темряві допомагають побачити пішохода в нічний час. І здавалось би маленька річ, проте вона може врятувати ваше життя.
 

До теми: рівненським школярам роздаватимуть світловідбиваючі наліпки