Нові мешканці Рівненського зоопарку. Троє оленів з'явилися у місцевому звіринці. Тваринам немає ще і року. Привезли їх із мисливського господарства, що знаходиться у Суську.

Офіційно та святково. У Рівне нському зоопарку відкрили новий вольєр із шляхетними оленями. Привезли дві самки і одного самця.

Шляхетний олень один із найкрупніших, які в принципі є на земній кулі. І при проектуванні вольєру ми планували і висоту огорожі і товщину самого дроту, який використовується для сітки для огорожі. Тому що олень великий, особливо, коли стає дорослий статево-зрілий, - розповідає Ірина Оліферук.

Довжина тіла дорослого шляхетного оленя сягає до 2 метрів, вага близько 200 кілограмів. Зараз тваринам потрібна адаптація та хороше харчування.

Ми прораховували раціон відповідно із яким вони мають готуватися. Єдина особливість, їм потрібно багато гілячкового корму. Тому ми заготовили кормових віників, які вони полюбляють їсти.

У Рівне нському зоопарку шляхетних оленів ще не було. Тому напередодні свят - це хороший подарунок, каже директор зоопарку.

Оленів дуже давно не було у нашому зоопарку. Для нас насправді - це подія. Якось інакше ми завжди плювали за екзотичними видами тварин, а виявляється є такі прекрасні із нашого ореалу. Приїхали вони із зовсім недалеку. Мисливського господарства "Сокіл" із Суську. Але жили там досить у великих просторих вольєрах. Тому на жаль зараз їм некомфортно вони людей там практично не бачили і їм потрібний певний час аби акліматизуватися і звикнути, - говорить директор Рівне нського зоопарку Олег Павлюк.

Поки що оленям ім'я не дали. Це мають можливість зробити мешканці міста. Для цього в зоопарку оголосили конкурс. Тому кожен може взяти участь та назвати тваринку, а за це отримати приз.
 

Читайте ще: поблизу Рівне нського аеропорту на дорогу випала свиня