В рамках Всеукраїнського тижня права серед навчальних закладів відбулися правові змагання.

Своїх представників до загальноосвітньої школи №13, на базі якої і відбувалися правові змагання, делегували 10 освітніх навчальних закладів.

Оцінювали школярів спеціалістки управління освіти виконавчого комітету Рівне нської міської ради Людмила Грекул та Валентина Полюхович, начальник сектору ювенальної пробації Ігор Кожарко та представники Рівне нського бюро правової допомоги.

За дотриманням правил та прозорістю проведення конкурсу спостерігали ювенальні поліцейські Рівного.

Розпочався захід із привітань та представлень кожної команди. До підготовки візитівок діти підійшли креативно та творчо.

Друга частина складалася із блоків питань, які були підготовлені з метою правового виховання дітей, популяризації професії поліцейського та ознайомлення із діяльністю підрозділів Національної поліції, які здійснюють повноваження у сфері забезпечення прав та найкращих інтересів дітей.

Про права, свободи та обов’язки людини і громадянина; загальну декларацію прав людини; конвенцію про права дитини; історію права та діяльність поліції — різнопланові запитання вимагали неабиякої ерудиції. Проте команди гідно підтримували бойовий дух та впевнено йшли до перемоги. Відволіктися від складних запитань та підбадьоритися учасникам вдалося під час конкурсів «відгадай мелодію» та «фото запитань».

Для відповіді учасники мали 20 секунд. Після кожного конкурсу представник від суддів оголошував результати та правильні відповіді попереднього туру.

3).jpg" width="550" height="370" alt="" />

У підсумку, кращою командою виявилася збірна загальноосвітньої школи №25 із символічною назвою «Закон». Друге місце завоював Рівне нський економіко-правовий ліцей.

Якщо перші два призери виявилися абсолютними переможцями, то за третю позицію двом командам із загальноосвітньої школи №9 та школи №13 довелося поборотися. Інтригуючі запитання від поліцейських — і почесне третє призове місце зайняте. Подяку до стін навчального закладу повезли учні загальноосвітньої школи №9.

Найбільше учасникам ігор сподобався конкурс відгадай мелодію та запитання про роботу поліцейських. Були серед школярів і такі, хто дуже хоче у майбутньому працювати у поліції. Такий захід — відмінна нагода неофіційного спілкування для правоохоронців та учнів.

Освітяни такі правові ігри радо підтримали та запропонували зробити традиційними. Призи та грамоти заслужено знайшли своїх власників, школярі отримали новий досвід та позитивний заряд вражень.
 

Читайте також : Приурочений жертвам гетто: у Рівному відкрили пам'ятний знак