В апеляційному суді Рівного, 13 грудня відбулося засідання щодо керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника. Його звинуватили в тому, що він безкоштовно відпочивав в елітних мисливських угіддях господарства "Поліське-Сарни" в Рівненській області, а рахунок за нього оплачував його друг, бізнесмен Микола Надейко.

Нагадаємо, у травні цього року Державне бюро розслідувань (ДБР), яке очолює Роман Труба, відкрило кримінальне провадження щодо керівника НАБУ Артема Ситника. Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

13 грудня Апеляційний суд Рівне нської області знову взявся за розгляд апеляції керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника.

Довідка: Згідно з оприлюдненим раніше протоколом допиту свідка відпочинку глави НАБУ Артема Ситника на базі в Рівне нській області Миколи Надейка, за період з 2017 по 2019 рік Ситник відпочивав в угідді на Рівне нщині 5 разів. За кожний такий відпочинок було нібито заплачено в середньому близько 100 тисяч гривень.

Платив за Ситника Надейко, який видавав гроші не лише на проживання в готелі, але і на їжу та дорогі розваги. Посередником між Ситником і Надейком виступав дядько останнього, Микола Клевака. Делікатеси та елітні напої нібито поставлялися в обхід офіційної кухні, щоб не залишилося відповідних чеків. Крім того, нібито в останній відпочинок гості розбили два квадроцикли вартістю 8,5 тисяч доларів кожен, за які також платив не Ситник, а спонсори його відпочинку.

Стаття у цій справі передбачає до 5 років ув'язнення (ст. 366-1, декларування недостовірної інформації).

Ситник сьогодні зізнався, в яких стосунках перебував із Надейком. Очільник Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що перебував у нормальних стосунках із бізнесменом Миколою Надейком. Про це він повідомив під час засідання суду. Окрім того Ситник зауважив, що "доказів у справі немає", й нагадав, що перебував на відпочинку в елітних мисливських угіддях більше двох разів.

Під час засідання прокурор попросив не допитувати свідків захисту, які є друзями Ситника, оскільки їх вже допитували. Однак суд відмовив у такому проханні, а також зазначив, що не тільки свідки будуть опитані заново, але і письмові докази дослідять знову.

Ситник пояснив, що за період з 2017 по 2019 рік відпочивав в угідді на Рівне нщині чотири, або п'ять разів. Кожного разу з одними і тими ж людьми.

Адвокат голови Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника у справі елітного відпочинку стверджує, що сторона обвинувачення "поселила" його підзахисного у сараї. Під час розгляду апеляційної скарги юрист повідомив про нібито плутанину з адресами у матеріалах справи. Через це виникає помилка щодо проживання Ситника в мисливському угідді на Рівне нщині . Звідси слідує, що помилка, буцімто, допущена і в розрахунку вартості житла, оплату якого приписують Надейку.

Так адвокат намагається зруйнувати версію слідства про оплату головним свідком Надейком "корупційного" відпочинку Ситника. 

Читайте також: Майже мільйон гривень: депутати Рівне ради виділили гроші на інсулін для рівнян