Попри неодноразові застереження правоохоронців щодо різних видів шахрайств, 91-річна жителька Вараша учора, 12 грудня, все ж потрапила на гачок аферистів та віддала свої заощадження.

 Близько опівночі до неї зателефонували двоє чоловіків, один з яких назвався її сином, а інший – працівником поліції. Вони розповіли жінці, що її син вчинив дорожньо-транспортну пригоду, і для того, щоб владнати проблему, необхідні гроші. Зловмисники заборонили пенсіонерці повідомляти про це будь-кому, і щоб контролювати її, впродовж години безперервно продовжували телефонну розмову. За цей час до жінки додому зайшов незнайомець, якому, слідуючи телефонним інструкціям, вона віддала свої збереження – 600 євро.

Через деякий час жінка подзвонила до сина запитати чи «справу вирішено», а той повідомив, що з ним усе гаразд.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре нагадують: будьте пильними. Не реагуйте на дзвінки від осіб, які вимагають грошей за «владнання проблем». Не піддавайтесь емоціям, не передавайте гроші. Обов’язково розкажіть про дзвінок комусь із знайомих чи близьких – сторонні люди тверезо оцінять ситуацію, та не дозволять «подарувати» шахраям грошові кошти. Перетелефонуйте на номер родича, який, нібито, потрапив у біду – так ви переконаєтесь, що дзвінок не має до нього жодного стосунку. Про подібні випадки відразу повідомляйте до поліції.

Читайте також : За жарти- до 6 років позбавлення волі : у Сарнах затримали псевдомінера