Нині слідчі ведуть кримінальні справи щодо КП "Реєстраційна служба" Маломощаницької сільської ради. КП фігурує у 4 серйозних кримінальних справах з нанесеними величезними збитками, змові зі злочинною групою, вимагання хабарів, погрози та ін. Підозрюваними є реєстратори КП та екс керівниця Інна Ящук. Станом на сьогодні підприємство ліквідовують.

Дане КП перереєстровували майно у Києві та були задіяні у злочинній групі, що погрожували вбиством та знищенням майна.

Органом досудового розслідування встановлено, що 26.09.2018р вказане підприємство. створено Маломощаницькою сільською радою Здолбунівського району Рівне нської області, керівником якого призначено члена організованої злочинної групи - ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який у свою чергу використовує комунальне підприємство з метою внесення змін до Єдиного реєстру підприємств установ організацій та подальшого «рейдерського» захоплення підприємств з реального сектору економіки.

Також реєстраторка Інна Ящук підозрюється у вимаганні хабарів та перереєстрацію майна без документів:

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що державний реєстратор Комунального підприємства «Реєстраційна служба» Маломощанської сільської ради, будучи службовою особою, за посередництва ОСОБА_2 , вимагає та отримує неправомірну вигоду за проведення реєстраційних дій з реєстрації права власності на об`єкти нерухомості за відсутності оригіналів документів.
Проведеними заходами встановлено, що вилучені документи можуть свідчити про вчинення злочину державним реєстратором Комунального підприємства «Реєстраційна служба» Маломощанської сільської ради Здолбунівського району Рівне нської області Ящук І.В.

Слідчий у клопотанні вказує, що посадовими особами КП «Реєстраційна служба» Маломощаницької сільської ради та КП виконавчого органу Київської міської ради по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо», протягом 2018-2019 років, а саме ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та іншими невстановленими особами за попередньою змовою, на системній основі, отримуючи неправомірну вигоду, проводилися незаконні реєстраційні дії, у тому числі незаконна державна реєстрація речових прав на нерухоме майно. Внаслідок вказаної протиправної діяльності реальним власникам нерухомого майна завдавалися збитки в особливо великих розмірах.

Разом з тим, 25 липня 2019 державний реєстратор Комунального підприємства Реєстраційна служба Маломощаницької сільської ради, зловживаючи своїм службовим становищем з метою здійснення рейдерського захоплення ТОВ АРТ-ІНВЕСТ , здійснено державну реєстрацію змін до відомостей про вказану юридичну особу, а саме стосовно засновників вказаного товариства, в ході чого виключено ТОВ АСТЕРОЇД-ПЛЮС зі складу засновників ТОВ АРТ-ІНВЕСТ , і внесено зміни стосовно включення до складу засновників ТОВ АРТ-ІНВЕСТ