2000 вареників на передову. У Рівному сьогодні близько сотні людей ліпили вареники для українських військових. Для цього витратили три мішки борошна, 1 центнер картоплі та 70 кілограмів капусти. До роботи долучились студенти, волонтери і всі не байдужі рівняни.

Маленькі ручки в унісон з дорослими ліплять вареники. Наталія прийшла на захід з двома дітьми - трирічним сином і п'ятирічною донькою. Остання допомагає мамі вправлятися з тістом.

Старша дуже полюбляє це ліпити. Ми побачили, що можна вдягнути вишиванку і вирішили долучитись.

Робота кипить. У кожного своє завдання. Хтось пересіває борошно, інші замішують тісто, треті його розказують. Все відбувається у стінах вищого професійного училища.

Долучили ми студентів 4 груп - це 80 чоловік, які будуть активно приймати участь. Переробимо 3 мішки борошна, робимо вареники з традиційними начинками картопля - капуста.

Окрім студентів, до заходу долучились всі охочі. Юліанна вдягнулась у вишиванку і теж прийшла допомагати.

У мене бабуся кухар і я вже маю досвід. Найважче зліпити вареника так, щоб він потім не розлісся у воді.

Вправно поводяться з качалкою і чоловіки. Волонтер Андрій Глодя, ліпить вареники не вперше. Вдома цього не робить. А для військових - завжди готовий.

Мені тут все легко, найважче тим хлопцям, яким ми це ліпимо. Бо ми зараз не в калюжі стоїмо, не в мерзлих окопах, важко їм, а нам тут легко.

Для начинок зварили 100 кілограмів картоплі і стушкували 70 кілограмів капусти. Продуктами допомогли всі небайдужі. Загалом у Рівному вже вшосте ліплять вареники для військових.

Вареники на Андрія це українська традиція. І незалежно від того ліпляться вони на вечорниці чи на війну - вони завжди актуальні. Ми хочемо тепло своїх рук і сердець, передати тим хто захищає нашу незалежність.

Військові національну українську страву, завжди чекають на передовій. Кажуть, домашні вареники найсмачніші.

Це вже увійшло у традицію, і кожен хто там проходить службу, чекає цього дня коли приїдуть домашні вареники, це дуже смачно і дуже добре.

Загалом зліплять 2000 вареників. Їх сьогодні зварять і відразу будуть відправляти на схід України, на лінію розмежування. 

Читайте ще: ще одна втрата: на сході загинув військовий з Рівне нщини