За минулий тиждень зареєстровано майже 7000 хворих. Більшість з них - це діти. Допоки епідемічний поріг перевищив норму лише у Дубровицькому районі, де спеціалісти вже вжили заходів. Всі ж інші населені пункти допоки у нормі. Тож як вберегти себе від підступної хвороби - поради дають фахівці та рівняни.

3,5% українців за два місяці перехворіли на ГРВІ та грип. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України. Майже 37 тисяч українців госпіталізували. На Рівне нщині ситуація з кількістю хворих на грип стає дедалі гіршою.

За минулий тиждень ми маємо 6821 хворого, це, до речі, на 9% більше ніж попередній тиждень. Серед захворілих 76% - це діти. Впродовж тижня було госпіталізовано 133 хворих, з них 99 дітей, - розповідає завідувач відділу інфекційних хвороб та організації епідеміологічних досліджень РОЛЦ Віктор Мороз.

Найкращий спосіб попередити хворобу - це зробити щеплення, розповідає фахівець.

З початку епідеомілогічного сезону ми вже маємо 5755 осіб які щепились від грипу. Це до речі найбільша кількість щеплень за останні 9 років.

Втім, додає, що існують і інші способи. Рекомендує одягатися згідно погоди, так аби не перегрітись і не змерзнути, прийшовши з вулиці обов'язково мити руки. Ми вирішили дізнатись у рівнян - у який спосіб вони рятуються від грипу.

Тепліше одягайтеся, грійте один одного, тому що в таку погоду - по-іншому ніяк.

Втім ж, якщо ви відчули головний біль, втому, дискомфорт в очах, а температура тіла піднялась вище 38-ми градусів - одразу звертайтеся до лікаря. Це перші симптоми грипу. 

Читайте також: в Здолбунівській ЦРЛ призначать нового головного лікаря