Вітер, сніг і мороз самі по собі шкодять шкірі. Але використання деяких видів косметики може зробити ще гірше - і ніякий живильний крем тут не врятує.

Зволожуючий крем перед морозом

Взимку шкіра сильно сушиться. Її важливо підживлювати зсередини - водою і вітамінами, а зручно зовні - зволожуючим кремом. Але ось використовувати його варто з особливою обережністю. Косметологи радять застосовувати його виключно вдома. Якщо використовувати такий крем безпосередньо перед виходом на вулицю, вода, яка міститься в ньому, може кристалізуватися і привезведе до мікротравм шкіри.

Застосовувати гелі для обличчя

Всі засоби, у складі яких багато води, краще відкласти до весни, стверджують косметологи. Тут ситуація майже така ж, як і з зволожуючим кремом перед виходом на мороз. Тому флюїди і гелі буде правильно замінити одним живильним кремом.

Користуватися матуючою помадою

На зиму варто переглянути догляд за шкірою губ. Найкраще буде його спростити - залишити поживну помаду на основі натуральних олій. Вона пом'якшує губи і захищає від тріщин. Блиск краще відкласти до теплих часів - він містить вологу. Стійкі, декоративні та матові помади теж варто тимчасово прибрати, тому що вони закупорюють пори і призводять до лущення губ.

Купувати спеціальний «зимовий» крем

Немає такої косметичного різновиду як "зимовий» крем. Це гарна назва і всього лише маркетинговий хід. Замість "зимового" крему косметологи радять купувати простий поживний крем на масляній основі. І обов'язково дивитися на склад. Добре, якщо в ньому є ліпіди, натуральні масла (особливо мигдальне та каріте) і вітаміни А і E.

Зовсім відмовитися від пілінгу або робити його як зазвичай

Взимку багато хто повністю відмовляється від пілінгу - адже шкіра і так страждає. Але такі радикальні заходи не потрібні. Косметологи дозволяють користуватися скрабами раз в тиждень. І дотримуватися при цьому два правила: не перед виходом з теплого приміщення і з нанесенням зволожуючого крему після.